Spectral in zwaar weer

Dinsdag 11 juni 2024

Begin deze maand kreeg Spectral bv te horen dat meubelfabriek Spectral Audio Möbel GmbH insolventie heeft aangevraagd. Dit is een nieuwe klap voor de Duitse meubelbranche, maar natuurlijk ook voor de Nederlandse distributeur.
Spectral in zwaar weer

Foto: de showroom van Spectral in Harderwijk, hier is op 1 juni de Spectral Showroom Sale van start gegaan.

 

Op maandag 3 juni werden alle medewerkers van Spectral geïnformeerd en ging de insolventieprocedure officieel van start. Lopende orders worden wel normaal geproduceerd en het bedrijf onderzoekt of een doorstart mogelijk is. ‘We zullen er alles aan doen om Spectral voort te zetten’, aldus de curator. Er zijn al geïnteresseerde partijen, wat hoop biedt voor een mogelijke doorstart van het bedrijf.

 

Spectral, opgericht in 1994 en ontdekt door de familie Aldenkamp in 1997, heeft zich door de jaren heen gevestigd als een toonaangevend merk op het gebied van audiomeubelen in Nederland en België. In 2002 werd Spectral B.V. zelfstandig distributeur. De huidige financiële situatie heeft een diepe impact op zowel de medewerkers als de familie Aldenkamp. De neerwaartse spiraal van de Duitse economie heeft ook bijgedragen aan de huidige problemen, waardoor het adagium 'Made in Germany' onder druk is komen te staan.Links

www.spectral.nl
www.spectral.eu

Tags

nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, fabrikant, industrie, meubelsector, woonkamer, meubilair, project, meubel, soundbar, dressoir, tv-meubel, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, sluiting, #failliet, #spectral

Gerelateerd nieuws
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Wim Hoefakker overleden
lees verder
 
Sparkle Three en Spot Three van Pode
lees verder
Uitblinkers Woonbranche
Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
lees verder
Lounge- en eetcollectie Ethimo
Ethimo en Studio Zanellato/Bortotto hebben Patio ontworpen, een nieuwe lijn buitenmeubilair die volgens de fabrikant opvalt door het creatieve gebruik van weven in combinatie met de natuurlijke schoonheid van teakhout.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden