Overstock wordt Juntoo

Donderdag 30 september 2021

Overstock Home wil af van het outletimago ven verandert van naam: de keten gaat voortaan als Juntoo door het leven.
Overstock wordt Juntoo

Overstock Home ondergaat een gedaanteverwisseling: de meubelketen heet vanaf nu Juntoo, zo meldt het Belgische Retaildetail.be. Met de naam komt ook een nieuwe look voor de website en het magazine. In 2020 lanceerde de retailer al een nieuw winkelconcept, waar meer ingezet wordt op beleving met achttien leefwerelden.

 

'Ons nieuw winkelconcept past beter bij onze nieuwe collecties en bij de wensen van de klant. De naam Overstock Home was daarom aan verandering toe,' klinkt het nu tegenover HLN. De naam Overstock liet bovendien een outletwinkel vermoeden, maar dat beantwoordt niet aan de realiteit.

 

Het gaat verder dan alleen een naamsverandering, zegt CEO Dominique Motte. 'Het is een volledig nieuw merk. We gaan met Juntoo voor een totaal andere aanpak en zetten in onze winkels in op echt retail theatre: onze klanten inspireren en hen laten beleven hoe hun interieur er kan uitzien met onze meubelen. Zo kunnen klanten onder meer terecht bij showroommedewerkers die interieuradvies op maat geven. Daarnaast ontwerpen we onze meubelen zelf, waardoor we kort op de bal kunnen spelen qua trends.' Twee keer per jaar komt een nieuwe collectie op de markt.

 

Waarom de lancerig net nu gebeurt? De coronapandemie heeft de interieurbranche een boost gegeven: een studie van Statbel toont aan dat de gemiddelde Belg in 2020 zo’n 6,7% van het huishoudbudget uittrok voor het aankleden van hun woning, een stijging van 1,4% in vergelijking met 2018. In de categorie meubelen loopt die stijging op tot 5,9%.

 

Eerder veranderde de holding boven de keten ook al van naam, naar Beliving. Zusterformule Overstock Garden kreeg er ondertussen een nieuwe conceptstore bij onder de naam Exterioo. De eerste winkel daarvan opende de deuren in Knokke-Heist, intussen volgden ook vestigingen in Zaventem, Geel, Oudenaarde, Hasselt en Aarlen.

 

Juntoo telt zestien vestigingen in België met een oppervlakte van zo’n 1.500 m². De groep is in handen van de West-Vlaamse ondernemer Jan Ollevier, die naast van Overstock ook eigenaar is van de sanitairketen X²O.Links

www.juntoo.be
www.retaildetail.be

Tags

nieuws, interieur, meubelen, designmerken, restvoorraad, showroom, interieuradvies, BelgiŽ, #overstock, #juntoo, #x2o

Gerelateerd nieuws
 
Ontwerp door de natuur
lees verder
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Maak kennis met de LXR18
lees verder
Eerste paal LFG Breukelen
Leolux Furniture Group (LFG) laat in Breukelen een Experience Center bouwen. De eerste paal voor de nieuwbouw werd vandaag, 14 oktober, geslagen door de vierde generatie van het Nederlandse familiebedrijf.
lees verder
Gelukkig bij Nancy Homestore
[sponsored artikel] - In het Centrum van Rotterdam zit de showroom van Nancy Homestore: een interieurzaak die met winkel en webshop er naar streeft om mensen blijer en gelukkiger te maken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden