Overname Schramm

Woensdag 02 november 2022

De Duitse producent van luxe bedden Schramm is overgenomen door het Spaanse bedrijf Flex Bedding Group, die onder andere ook eigenaar is van Vispring.
Overname Schramm

De Flex Bedding Group (Flex), de Spaanse beddengroep, kondigt de overname aan van Schramm, de Duitse fabrikant van luxe matrassen en bedden. De transactie omvat ook het hoofdkantoor van het bedrijf in Winnweiler, Rijnland-Palts. 'Met 185 medewerkers is Schramm de toonaangevende fabrikant in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in het segment van luxe bedden en matrassen, die grotendeels met de hand worden gemaakt van natuurlijke materialen. Met een omzet van € 30 miljoen werkt het bedrijf met een Ebitda-rendement van bijna 30%, wat bovengemiddeld is,' staat in een publicatie van Oaklins International, wiens kantoren in Madrid en Hamburg de transactie initieerde en begeleidde.

 

Schramm heeft een ideale strategische partner gevonden in de Spaanse Flex Group. Flex is ook een familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan 110 jaar en met haar merken Kluft (VS) en Vispring (VK) wereldmarktleider in het premiumsegment. In 2019 nam de groep ook Marshall Mattresses uit Canada over.

'De overname van Schramm vormt een ideale aanvulling op onze groeistrategie en versterkt onze leidende wereldwijde positie in het premiumsegment. Schramm zal 50% van onze omzet in deze submarkt bijdragen. Naast zijn winstgevendheid wordt Schramm ook gekenmerkt door zijn groei- en innovatiepotentieel,' zegt Rafael Gonzalez, ceo van de Flex Group over de transactie.

 

Martin Kaus, algemeen directeur van Schramm Werkstätten GmbH, voegt hieraan toe: 'Met Flex hebben we een partner aan onze zijde die de positionering van Schramm als Duits premiummerk versterkt en de verdere ontwikkeling van het bedrijf stimuleert. De onafhankelijkheid van het merk en de focus op onze kernproducten blijven intact.'

 

Flex realiseert momenteel 40% van zijn omzet in de Premium-divisie. Dit marktsegment is niet alleen van strategisch belang voor de groep vanwege zijn winstgevendheid, maar ook omdat de luxemarkt degene is met het grootste groeipotentieel en de grootste veerkracht bij economische ups en downs,' zegt Schramm.Links

www.schramm-werkstaetten.com

Tags

nieuws, interieur, overname, topsegment, matrassen, boxsprings, bedden, omzet, groei, luxe, groeistrategie, merk, premiummerk, positionering, veerkracht, winstgevendheid, #vispring, #kluft, #marshallmattresses, #schramm, #flexgroup

Gerelateerd nieuws
Reparatie atelier voor matrassen
Initiatiefnemer, de circulaire beddenwinkel Bedaffair in Heemstede, geeft (oude) matrassen een nog langer leven. Het gaat om matrassen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen.
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
 
Meubelbeurs Brussel back on track
lees verder
 
Wellness Therapy van Varaschin
lees verder
Lagere verkoop detailhandel Q3
De Nederlandse detailhandel zette in het derde kwartaal van 2022 ruim 4% meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het volume nam met bijna 4% af. Bij meubelzaken was de afname zelfs 17%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden