Overname LS Bedding

Maandag 16 mei 2022

Waterland, meerderheidsaandeelhouder van de Ruf Group, neemt LS Bedding over van de huidige aandeelhouders.
Overname LS Bedding
Overname LS Bedding Overname LS Bedding

Foto 1: Ergosleep campagnebeeld website - 2. Magnitude - 3. Nox

 

 

De hoeksteen voor een pan-Europese aanbieder met premium beddenmerken is gelegd: nadat Waterland Private Equity in januari van dit jaar de Ruf Group met Ruf Betten en Bruno overnam, is de volgende stap in de groeistrategie gezet. De groep bundelt de krachten nu met LS Bedding. Dit maakt toegang tot de Benelux-markt mogelijk. De verkopers van de aandelen zijn de houdstermaatschappij Dovesco en het huidige en voormalige management, dat in de loop van de transactie een aanzienlijk belang in de groep heeft verworven.

 

Met haar drie merken is LS Bedding een belangrijke fabrikant van hoogwaardige slaapsystemen in de Benelux. Ergosleep als premium merk voor gepersonaliseerde en ergonomische bedden, Magnitude - sinds dit voorjaar exposant op DWI (De Woonindustrie) - met zijn handgemaakte premium boxspring beddenprogramma en het slaapcomfort merk Nox. Volgens Waterland vormt met name Ergosleep met zijn gepatenteerde, door technologie ondersteunde oplossing een ideale aanvulling op het productportfolio van de nieuwe groep. Carsten Rahlfs, Managing Partner van Waterland, ziet deze bundeling van krachten de kern voor een pan-Europees merkhuis van premiummerken, waarmee de kernmarkten van het continent nog beter kunnen worden bediend.

 

De ceo’s van LS Bedding, Koen Maenhout en Tom de Baenst, geloven dat de samenwerking nieuwe internationaliseringsmogelijkheden opent en kijken ernaar uit om samen met Waterland de komende jaren de positionering van LS te versterken. De directeuren van Ruf Betten, Heiner Goossens en Peter Koch, als ook de directeuren van Bruno, Felix Baer en Christopher Schimmel, kijken er naar uit om gezamenlijk de groep verder te ontwikkelen. Alle vijf de labels in de groep kunnen volgens hen van elkaar leren.Links

www.brunobett.de
www.dewoonindustrie.nl
www.dovesco.com
www.lsbedding.com
www.magnitude.be
www.nox.be
www.ruf-betten.de
www.waterland.nu

Tags

nieuws, interieur, slaapcomfort, slaap, bed, slaapcomfort, ledikant, boxspring, matras, lattenbodem, slaaptextiel, overname, kopen, acquisitie, overnemen, koop, fusie, samenwerking, verkoop, opvolging, buyout, paneuropees, netwerk, dealers, online, #dovesco, #ergosleep, #lsbedding, #nox, #magnitude, #rufbetten, #bruno, #waterland

Gerelateerd nieuws
Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer
Met in totaal 117 deelnemende landen, ongeveer 63.000 bezoekers en 2.300 exposanten werd het een goede herlancering van de internationale textielbeurzen in het beurscentrum van Frankfurt.
lees verder
Nieuwe winkel The Gallery
Retailer en webshop Misterdesign opent tweede showroom ‘The Gallery’ in ‘s-Hertogenbosch. Deze nieuwe designparel bevindt zich op steenworp afstand van de al bestaande winkel in het pand van voormalig autogarage ‘Pompen en Verlouw’.
lees verder
Freshbed in Amerikaanse winkels
De Nederlandse innovatieve beddenfabrikant Freshbed heeft een miljoenenovereenkomst gesloten met de Amerikaanse retailgigant RH voor de exclusieve verkoop van zijn gepatenteerde slaapsysteem in de Verenigde Staten en Canada.
lees verder
 
Zomernieuws Woonindustrie
lees verder
 
Recticel nu Aquinos
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden