NIeuwe winkel Studio Henk

Maandag 11 september 2023

Het Nederlandse designmerk Studio Henk opent alweer de vierde winkel in Nederland. Na twee in Amsterdam en een in Utrecht, komt deze in Rotterdam. Ook in Antwerpen heeft het al een outlet.
NIeuwe winkel Studio Henk
NIeuwe winkel Studio Henk NIeuwe winkel Studio Henk NIeuwe winkel Studio Henk NIeuwe winkel Studio Henk

Studio Henk opent volgende week een nieuwe winkel. Het Nederlandse designmerk, dat tien jaar bestaat, heeft gekozen voor een huisvesting in een monumentaal pand uit 1956. Deze Rotterdamse brand store (foto 1 en 2) biedt 370 m2 aan design inspiratie, verdeeld over twee verdiepingen.

 

Het is daarmee de vierde winkel van het bedrijf. Naast de flagshipstores in Amsterdam en Antwerpen heeft Studio Henk sinds een jaar ook een filiaal in Utrecht. De winkel dient de functie van inspiratie opdoen, introductie van het merk, advies inwinnen over de meubels en het zelf designen van toekomstige producten door klanten.

 

Studio Henk vestigt zich in een monumentaal pand, ontworpen in 1956 door architecten Van den Broek en Bakema. Bij het optuigen van het pand is rekening gehouden met het historische karakter. Dit is onder meer terug te zien in het kleurgebruik.

 

Studio Henk is tien jaar geleden opgericht door twee broers, Okke en Xander Albers, met een liefde voor meubels en oog voor duurzaam design. Wat begon met een eettafel van sloophout, gemaakt in de werkplaats van schoonvader Henk, groeide uit tot een bloeiend meubelmerk dat floreerde tijdens de corona pandemie. Ontwerp na ontwerp werd er geschaafd aan de kenmerkende Studio Henk-stijl, met bestsellers zoals de Butterfly eettafel (foto 5), de Ode eetkamerstoelen (foto 3) en de Cosy bank (foto 4).

 

De missie is om de industriestandaarden te doorbreken - door mooie en circulaire designmeubels te maken die een leven lang meegaan - en zo een positieve impact te maken op mens en planeet.Links

www.studio-henk.nl

Tags

nieuws, interieur, meubelen, ontwerp. design, meubelmerk, corona, historisch, pand, winkel, opening, flagshipstore, monumentaal, ambacht, mens, planeet, impact, circulair, designmeubel, eettafel, eetkamerstoel, bank, bestseller, #studiohenk

Gerelateerd nieuws
Jubileummodellen Natuzzi
Natuzzi Italia koos het podium van de Milan Design Week 2024 om het startschot te geven voor een uitgebreid programma van evenementen en projecten om de vijfenzestigste verjaardag van het merk te vieren.
lees verder
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
 
3D geprinte hanglamp Signify
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als ht evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden