Nieuwe fabriek Sedus

Dinsdag 12 september 2023

De grootste kantoormeubelfabrikant van Duitsland Sedus Stoll heeft € 21 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe productielocatie. Deze is nu operationeel.
Nieuwe fabriek Sedus

Na een planning- en bouwperiode van ongeveer twee jaar heeft Sedus de nieuwe productielijn Futura 2 in gebruik genomen. Op de locatie in Geseke is in totaal ca. 9.500 m² aan uitgebreide productie- en opslaghallen gebouwd. Deze investering is de grootste afzonderlijke investering in de geschiedenis van het bedrijf.

 

De Futura 2 is een aanvulling op de bestaande productielijn Futura 1, die in 2012 in gebruik werd genomen. Momenteel profiteert Sedus naar eigen zeggen buitenproportioneel van de marktverschuiving naar duurzaam geproduceerde kantoormeubelen die ook geschikt zijn voor thuiskantoren. Het bedrijf durft het aan om met de nieuwe fabriek voor te sorteren op verdere groei.

 

De fabrieken werken samen met elkaar, en de montageafdelingen. Doordat de twee fabrieken de ‘last’ dragen kan het bedrijf de beloofde levertermijnen garanderen, zo stelt Sedus in een persbericht. Het geautomatiseerde snijproces van de panelen vermindert de doorlooptijden en versnelt de productieprocessen. In totaal heeft de fabrikant nu een capaciteit van 33.000 houten onderdelen in een vijf-daagse werkweek met een mogelijke drie-ploegendienst.

 

Sedus Stoll heeft showrooms in België (Erembodegem-Aalst) en Nederland (Zoetermeer).Links

www.sedus.de
www.sedus.be
www.sedus.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, project, contract, kantoor, residentieel, meubel, meubelen, kantoormeubel, office, homeoffice, orgatec, #sedus, #sedusstoll,

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Meer topmerken op Orgatec
Van 22 tot 25 oktober 2024 vindt Orgatec opnieuw plaats op het beursterrein van Keulen. De beursorganisatie meldt dat steeds meer grote merken zich voor het evenement hebben aangemeld.
lees verder
 
Growing Homes - Meubelbeurs 2024
lees verder
2 Nieuwe winkels Jysk
Jysk zet de uitbreiding in Nederland voort met de opening van twee nieuwe winkels.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden