Nieuw modulaire collectie Tarkett

Donderdag 25 maart 2021

Vandaag is de nieuwe ultra-realistische modulaire vinylcollectie ID Inspiration ge´ntroduceerd door Tarkett. De introductie vond online plaats vanuit het Atelier in Parijs.
Nieuw modulaire collectie Tarkett
Nieuw modulaire collectie Tarkett Nieuw modulaire collectie Tarkett Nieuw modulaire collectie Tarkett

Met de ID Inspiration-collectie kunnen ontwerpers eenvoudig een vloer creëren en een ruimte flexibel transformeren. De collectie bevat realistische hout- en steendesigns en is beschikbaar vanaf mei 2021. De collectie omvat 100 stijlen (van hedendaags tot klassiek, van zacht tot opvallend) en zeven formaten. ID Inspiration combineert de verfijning van high-definition printen met een ultra-mat effect. Bovendien biedt de nieuwe vinylcollectie volgens Tarkett een uitzonderlijke resistentie met duurzaamheid dankzij de PU-technologie Tektanium™: een coating die ook voor een ultramatte afwerking zorgt.

 

De nieuwe collectie is ontworpen en gemaakt in Europa. De vinylcollectie is geprint met inkten op waterbasis, bevat geen ftalaten en voldoet aan verbeterde milieu- en binnenluchtkwaliteitsnormen. Tarkett stelt verder dat de collectie  een ultralage VOS-uitstoot heeft, wat een optimale luchtkwaliteit binnenshuis garandeert. De tegels bevatten tot 40,7% gerecycled materiaal en al het ID Inspiration-snijafval wordt gerecycled via Tarkett's Restart® recycling- en terugnameprogramma, dus ook na gebruik.

 

Drie designfamilies - Naturals, Authentics en Classics - maken gebruik van respectievelijk digitaal printen, diepdruk en rotogravure om de meest ultra realistische modulaire vinyl vloerbedekking op de markt te produceren.

 

Voor elk ontwerp van de Naturals-collectie wordt een scan van een stuk hout of steen gemaakt om de natuurlijke onvolmaaktheden en nuances over te brengen op een digitale print. Terwijl traditionele vloerbedekking meestal wordt beperkt door het gebruik van herhalende patronen (3 m² voor traditionele rotogravure), biedt ID Inspiration Naturals ontwerpen zonder herhalingen tot 12 m², wat overeenkomt met 50 unieke stroken (20 x 120 cm). Elke plank is uniek qua textuur en nerf, waardoor zeer realistische weergaven mogelijk zijn.

 

iD Inspiration is verkrijgbaar voor matig, zwaar en zeer intensief commercieel gebruik. De vloeren zijn snel en eenvoudig te installeren, verkrijgbaar in een lijm- of een kliksysteem.Links

www.dessotarkett.nl
www.tarkett.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, vloer, vloerbedekking, tapijt, vloerkleed, garen, textiel, recycling, tektanium, vinylcollectie, ID inspiration, #dessotarkett, #tarkett, #desso, #dessotarkett, #restart

Gerelateerd nieuws
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden