Natuur inspireert vloertegels

Vrijdag 26 maart 2021

De nieuwe collectie textieltegels Wild Nature van Balsan is te herkennen aan vormen die we terugvinden in de natuur. Golvende lijnen en levendige vormen, in tegenstelling tussen de hoekige vormen van menselijke makelarij. Volgens Balsan brengt dit een gevoel van vredigheid, ook op kantoor.
Natuur inspireert vloertegels
Natuur inspireert vloertegels Natuur inspireert vloertegels Natuur inspireert vloertegels Natuur inspireert vloertegels Natuur inspireert vloertegels

De tapijttegels uit de Wild Nature collectie van Balsan zijn op te delen in drie verschillende series, geïnspireerd door drie verschillende facetten van de natuur. Bij de natuur denken we vaak in eerste instantie aan bomen en planten, deze plantaardige kant van de natuur inspireerde de motieven Mangrove en Eden HD (foto 1 en 2). Ontwerpen Gypse en Atlas HD (foto 3 en 4) ontlenen hun dessins aan oeroude mineralen die de volledige geschiedenis van onze planeet hebben meegemaakt. Tenslotte is ook de waterwereld terug te zien in de Wild Nature collectie, in de vorm van de ontwerpen Cyclades en Baltique HD (foto 5 en 6).

 

Balsan maakt gebruik van zijn innovatieve CYP Colorpoint-technologie om sprekende vormen, kleuren en bewegingen tot stand te brengen. De tapijttegels zijn zonder uitzondering vervaardigd in Balsans fabrieken in Frankrijk, uitsluitend met in de massa geverfd Econyl-garen, van 100% gerecycled en recyclebaar materiaal. Tot slot hebben drie motieven, ‘HD’ achter hun naam, dit betekent dat deze ecologische tapijten voorzien zijn van bijzonder rijk tuft (1.050 g/m2 in plaats van 850). De collectie Wild Nature wordt standaard geleverd met een BBack-rug, maar is op verzoek leverbaar met een Sonic Confort-onderlaag, wat volgens Balsan milieuvriendelijker is en voorzien van een beter loop- en akoestisch comfort.

 

Balsan wordt in Nederland verdeeld door de agenturen Me-Floors & Fabrics (boven de rivieren) en DB2 (onder de rivieren).Links

nl.balsan.com
www.mefloors-fabrics.nl
www.db2.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, hotel, vloer, vloerbedekking, bekleding, bekleden, stoffering, stofferen, stoffeerder, leggen, plaatsen, tapijt, tapijttegel, akoestisch, #balsan, #mefloorsfabrics, #wildnature

Gerelateerd nieuws
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden