Deens design en Portugees vakwerk

Vrijdag 26 maart 2021

Een bijzondere combinatie vormt de basis voor het Deense meubelmerk Laengsel Design: een Portugese broer en zus ontwerpen meubels in een Scandinavische stijl, ge´nspireerd door Portugese historische kenmerken, landschappen en culturele aspecten.
Deens design en Portugees vakwerk
Deens design en Portugees vakwerk Deens design en Portugees vakwerk Deens design en Portugees vakwerk

Laengsel Design opereert vanuit Denemarken, maar produceert in Portugal. Het bedrijf kiest voor hout dat snel kan worden gerecycled of vervangen en stoffen die snel hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar, recyclebaar of biologisch geproduceerd kunnen worden.

 

Eén van de nieuwe producten is de Hygge bank (foto 1 en 2), natuurlijk vernoemd naar het Deense woord voor gezelligheid. De bank is dan ook helemaal bedoeld om de gebruiker warm, comfortabel en veilig te laten voelen. Strakke lijnen kenmerken de het model, met multifunctionele kussens en een bijzettafel die kan worden omgevormd tot een bed met een extra kussen. De Hygge-bank is gemaakt van massief hout (berken multiplex, beuken, essen of eiken), CNC-gefreesd en geassembleerd door professionele vakmensen. De gebruikte stoffen komen van Kvadrat.

 

Met het nieuwe bureau Orka (foto 3 en 4) is herkenbaar aan zijn onderling verbonden profielen en contrasterende houtkleuren. Het Orka bureau heeft een eenvoudige en duidelijke structuur waarbij de donkere profielen een kleine opslagruimte definiëren. Het Orka bureau is gemaakt van berken multiplex met behulp van CNC gesneden en volgens Laengsel (wederom) geassembleerd door professionele vakmensen.Links

www.laengsel.dk

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, retail, stylist, binnenhuisarchitect, agentuur design, meubel, meubelfabrikant, bank, kussens, bureau, tafel, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, interieurtextiel, textiel, meubelstoffen, #laengsel, #kvadrat

Gerelateerd nieuws
Elegante subtiele rondingen
DesignLab21, onderdeel van de Dutch Quality Group presenteert de nieuwe bank Vilaz. Volgens het bedrijf is het een typische Design on Stock bank, met een herkenbare signatuur. Modulair, comfortabel en met veel aandacht voor kwaliteit en detail.
lees verder
Spijkerbroek op Klippan
Ikea en het Nederlandse jeansmerk Mud Jeans slaan de handen ineen en introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische Klippan bank.
lees verder
 
Schuin zitten en werken
lees verder
Woonindustrie nieuws deel 2
De lente begint goed met de Voorjaarsvakdagen van De Woonindustrie op 12 en 13 april en van 18-20 april. Opnieuw stellen wij enkele nieuwkomers voor en delen nieuws van de exposanten.
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden