Meubelbeurs Brussel gaat niet door

Vrijdag 21 augustus 2020

De beslissing is gevallen: de Meubelbeurs Brussel zal geen editie kennen in 2020. De reden is uiteraard de aanhoudende covid-19 epidemie, dat is geen verrassing meer.
Meubelbeurs Brussel gaat niet door

General manager van Meubelbeurs Brussel Lieven van den Heede maakt in een persbericht bekend dat er geen Meubelbeurs Brussel 2020 komt. De gezondheid van de exposanten, bezoekers en alle toeleveranciers die meewerken aan een beursorganisatie moet volgens hem op de eerste plaats komen. Hij vervolgt door te zeggen dat het grillige verloop van de epidemie het gezondheidsrisico te groot maakt. Daar moet de beursorganisator naar eigen zeggen verantwoord mee omgaan.

Een andere reden om de beurs te annuleren is de mogelijkheid dat de beurs op het laatste moment niet zou kunnen doorgaan door een nieuwe opflakkering van het virus. Daarom is de knoop nu doorgehakt.

 

Navraag bij veel exposanten en bezoekers leerde dat er, ondanks veel enthousiasme om de beurs toch te laten doorgaan, vooral veel onzekerheid heerst. Een beursdeelname, dat betekent voor elke exposant onvermijdelijk ook kosten. Van nieuwe collecties ontwikkelen, tot standbouw, catering en brochures. Met de mogelijkheid dat dit alles voor niets is geweest. Al deze factoren maken dat Meubelbeurs Brussel geen succesvolle editie meer kan garanderen.

 

Van den Heede beseft dat de beslissing aan de ene kant met opluchting, maar aan de andere kant ook met ontgoocheling ontvangen zal worden. Hij dankt alle exposanten die zich al hadden ingeschreven. Zoals eerder beloofd worden de betaalde sommen voor standgeld en catalogus in de komende dagen teruggestort. De volgende editie staat gepland voor 7-10 november 2021. De organisatie wil hiervan een feestelijke editie maken.

 

P.S. 27-10-2020: De Meubelbeurs Brussel gaat toch door!Links

www.brusselsexpo.be
www.meubelbeurs.be
www.visit.brussels/nl

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaďek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, crisis, corona, covid-19, veiligheid, geannuleerd, annuleert, uitgesteld, gecanceld, cancelt, gaat niet door gaan, afgeslast, afgezegd, vindt niet plaats, geschrapt, schrapt, #balthazar, #meubelbeursbrussel, #mbb, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursbe, #corona, #covid19

Gerelateerd nieuws
Bio-stoelen van hennep
De kantoormeubelproducent Vepadrentea heeft een duurzame collectie stoelen gelanceerd met een kuip van hennep en hars als bindmiddel.
lees verder
Modulaire Molo
Molo is volgens Kettal een voorbeeld van een modulaire bank in zijn puurste vorm. De bank is gemaakt om zich makkelijk aan te passen aan de gewenste situatie en ruimte.
lees verder
 
Kauwgom-bubbel lamp
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
Nieuw bed Pure
Beddenmaker Loof maakt naar eigen zeggen duurzame houten bedden in Nederland en heeft nu een nieuw model in de collectie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden