Meubelbeurs Brussel gaat niet door

Vrijdag 21 augustus 2020

De beslissing is gevallen: de Meubelbeurs Brussel zal geen editie kennen in 2020. De reden is uiteraard de aanhoudende covid-19 epidemie, dat is geen verrassing meer.
Meubelbeurs Brussel gaat niet door

General manager van Meubelbeurs Brussel Lieven van den Heede maakt in een persbericht bekend dat er geen Meubelbeurs Brussel 2020 komt. De gezondheid van de exposanten, bezoekers en alle toeleveranciers die meewerken aan een beursorganisatie moet volgens hem op de eerste plaats komen. Hij vervolgt door te zeggen dat het grillige verloop van de epidemie het gezondheidsrisico te groot maakt. Daar moet de beursorganisator naar eigen zeggen verantwoord mee omgaan.

Een andere reden om de beurs te annuleren is de mogelijkheid dat de beurs op het laatste moment niet zou kunnen doorgaan door een nieuwe opflakkering van het virus. Daarom is de knoop nu doorgehakt.

 

Navraag bij veel exposanten en bezoekers leerde dat er, ondanks veel enthousiasme om de beurs toch te laten doorgaan, vooral veel onzekerheid heerst. Een beursdeelname, dat betekent voor elke exposant onvermijdelijk ook kosten. Van nieuwe collecties ontwikkelen, tot standbouw, catering en brochures. Met de mogelijkheid dat dit alles voor niets is geweest. Al deze factoren maken dat Meubelbeurs Brussel geen succesvolle editie meer kan garanderen.

 

Van den Heede beseft dat de beslissing aan de ene kant met opluchting, maar aan de andere kant ook met ontgoocheling ontvangen zal worden. Hij dankt alle exposanten die zich al hadden ingeschreven. Zoals eerder beloofd worden de betaalde sommen voor standgeld en catalogus in de komende dagen teruggestort. De volgende editie staat gepland voor 7-10 november 2021. De organisatie wil hiervan een feestelijke editie maken.Links

www.brusselsexpo.be
www.meubelbeurs.be
www.visit.brussels/nl

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaďek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, crisis, corona, covid-19, veiligheid, geannuleerd, annuleert, uitgesteld, gecanceld, cancelt, gaat niet door gaan, afgeslast, afgezegd, vindt niet plaats, geschrapt, schrapt, #balthazar, #meubelbeursbrussel, #mbb, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursbe, #corona, #covid19

Gerelateerd nieuws
Veel aanmeldingen Spoga + Gafa
Organisatie Koelnmesse is erg positief over de vooruitzichten voor Spoga + Gafa. Deze beurs staat gepland van 30 mei tot 1 juni 2021 en heeft nu een boekingsstatus van 90%.
lees verder
 
Violetta terug in Nederland
lees verder
Ja, de Imm gaat door!
Door de Corona-pandemie worden er veel vragen gesteld of er beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden. Het antwoord is: ja! De Imm Cologne in januari 2021 gaat door!
lees verder
Suite702 helemaal up-to-date
Suite702, de Nederlandse leverancier van bed- en badlinnen, breidt zijn collectie beddengoed uit met vijf nieuwe kleuren.
lees verder
ETC vol met nieuws
De ETC Design Experience is weer van start gegaan. Op maandag 21 en dinsdag 22 september zijn vakbezoekers nog van harte welkom in Culemborg, mits zij zich van tevoren geregistreerd hebben.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden