Groei Flinders dankzij b2b

Dinsdag 07 januari 2020

Flinders heeft in 2019 een omzet gerealiseerd van ruim € 22 miljoen, een groei van 13% ten opzichte van vorig jaar. Vooral dankzij de B2B-afdeling van de totaalinrichter van bedrijven in Nederland en België.
Groei Flinders dankzij b2b

Dit jaar gaat Flinders de nadruk leggen op het verbeteren van de marge (via private labels) en het benutten van schaalvoordelen. Voor het versnellen van de groei kijkt het bedrijf in 2020 actief naar samenwerkingsverbanden en overnames.

De groei bleef het afgelopen jaar iets achter op de verwachtingen, grotendeels te verklaren door het sluiten van de webshop in Duitsland. Geert-Jan Smits, ceo van Flinders, nam deze beslissing omdat hij door hoge logistieke kosten, het relatief hoge aantal retouren en de marketinguitgaven niet verwachtte een positieve businesscase binnen een paar jaar te kunnen realiseren.

Nu komt de focus te liggen op Nederland en België. Met een groei van maar liefst 25% was de grootste groeier het bedrijfsonderdeel gericht op de projectenmarkt. Flinders gaat daarnaast in 2020 migreren naar een nieuw e-commerceplatform: Magento 2. Ook krijgt het in juni 2020 een nieuw magazijn van 14.000 m2 in Amsterdam.

 Links

www.flinders.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, licht, verlichting, decoratie, accessoire, vloer, bedekking, vloerbedekking, stoffering, stofferen, online, web, webwinkel, etailer, retail, winkel, ecommerce, multichannel, omnichannel, internet, online, shop, #flinders

Gerelateerd nieuws
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Textielinitiatieven tegen corona
De coronacrisis heeft veel negatieve gevolgen. Moeilijke tijden halen in veel gevallen echter ook het beste in mensen naar boven. Verschillende bedrijven in de woonbranche zetten zich in om de crisis te bestrijden.
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Salone del Mobile 2020 vervalt
Het zal niet meer als een grote verrassing komen: vanwege de corona-crisis vervalt de 2020-editie van Salone del Mobile in Rho - Milaan. De beurs wordt pas weer in 2021 gehouden.
lees verder
Geen compensatie woonwinkels
Nederlandse woonwinkels komen niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, de noodsteun vanwege corona. Het ministerie maakt zichzelf belachelijk door deze retailers niet als rechtstreeks getroffen te bestempelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden