Groei Flinders dankzij b2b

Dinsdag 07 januari 2020

Flinders heeft in 2019 een omzet gerealiseerd van ruim Ç 22 miljoen, een groei van 13% ten opzichte van vorig jaar. Vooral dankzij de B2B-afdeling van de totaalinrichter van bedrijven in Nederland en BelgiŰ.
Groei Flinders dankzij b2b

Dit jaar gaat Flinders de nadruk leggen op het verbeteren van de marge (via private labels) en het benutten van schaalvoordelen. Voor het versnellen van de groei kijkt het bedrijf in 2020 actief naar samenwerkingsverbanden en overnames.

De groei bleef het afgelopen jaar iets achter op de verwachtingen, grotendeels te verklaren door het sluiten van de webshop in Duitsland. Geert-Jan Smits, ceo van Flinders, nam deze beslissing omdat hij door hoge logistieke kosten, het relatief hoge aantal retouren en de marketinguitgaven niet verwachtte een positieve businesscase binnen een paar jaar te kunnen realiseren.

Nu komt de focus te liggen op Nederland en België. Met een groei van maar liefst 25% was de grootste groeier het bedrijfsonderdeel gericht op de projectenmarkt. Flinders gaat daarnaast in 2020 migreren naar een nieuw e-commerceplatform: Magento 2. Ook krijgt het in juni 2020 een nieuw magazijn van 14.000 m2 in Amsterdam.

 Links

www.flinders.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, licht, verlichting, decoratie, accessoire, vloer, bedekking, vloerbedekking, stoffering, stofferen, online, web, webwinkel, etailer, retail, winkel, ecommerce, multichannel, omnichannel, internet, online, shop, #flinders

Gerelateerd nieuws
 
Headlam over open confectie
lees verder
Nieuwkomers bij Woonindustrie
Van zondag 9 februari tot en met woensdag 12 februari 2020 vindt de jaarlijkse Voorjaarsvakbeurs plaats in De Woonindustrie (DWI). Martien Meiland is te gast op de consumentendag en er zijn verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Dots collectie van Kettal
Kettal begon het jaar 2020 met deelname aan vakbeurs IMM. Hier toonde het Spaanse bedrijf zijn meest recente collecties, waaronder de Dot lampcollectie.
lees verder
Forse investering in Gerflor
Cobepa, een investeringsvennootschap van een van de aandeelhouders van bierbrouwer AB InBev, gaat honderden miljoenen euro's investeren in de Franse vinylvloerenproducent Gerflor.
lees verder
 
Sustainable Luxury van Vriesco
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden