50-jarig Heimtextil van start

Dinsdag 07 januari 2020

Voor de 50e keer brengt Heimtextil de internationale huishoudtextielindustrie samen. Van 7-10 januari 2020 presenteren 2.952 bedrijven uit 65 landen op de beurs in Frankfurt. De beurs staat in teken van een uitdagende tijd voor de branche en voor duurzaamheid als overkoepelend thema.
50-jarig Heimtextil van start

Ter gelegenheid van de 50e editie van Heimtextil presenteert de beurs designklassiekers uit de afgelopen 50 beursedities in een etalage in hal 9.0. Vier speciaal ontworpen kamers bevatten kleuren, vormen, meubels en designobjecten uit de afgelopen decennia.

 

De huishoudtextielindustrie staat voor grote uitdagingen in dit jubileumjaar. De digitale revolutie leidt volgens organisator Messe Frankfurt momenteel tot fundamentele veranderingen in de productie en verwerking van huishoudtextiel. Dit biedt mogelijkheden, vooral voor fabrikanten, maar niet alle bedrijven kunnen het bijhouden. Het afgelopen jaar werd daarom gedomineerd door bedrijfssluitingen en insolventies. De uitgaven voor huishoudtextiel blijven in Duitsland dalen door de trage economie. Tijdens Heimtextil zijn de buitenlandse markten voor de Duitse industrie daarom extra belangrijk.

 

Duurzaamheid is het belangrijkste thema voor Heimtexil, onder meer in de Trend Spaces. Onder het motto Where I Belong kunnen bezoekers ongeveer 1000 exposities van internationale exposanten ervaren. Stijlinstituut Amsterdam is onder leiding van Anne Marie Commandeur verantwoordelijk voor het designconcept (zie foto). Waar mogelijk zijn alternatieve, duurzame materialen gebruikt. De ontwerpshow spreekt dus niet alleen over duurzaamheid, maar omarmt deze ook in praktische opzicht. De materiaalbibliotheek, onderdeel van de Trend Space, is ook vooruitstrevend en duurzaam. Hier kunnen bezoekers de aard en de productiemethode van innovatieve materialen verkennen. De focus ligt onder meer op gerecyclede stoffen en gecultiveerd - zogenaamd levend - textiel.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, Heimtextil, #Heimtextil, @Heimtextil

Gerelateerd nieuws
 
Headlam over open confectie
lees verder
 
Sustainable Luxury van Vriesco
lees verder
IMM Cologne succesvol
Zondag 19 januari eindigde de IMM Cologne. In totaal kwamen er ruim 128.000 bezoekers (inclusief schatting voor de laatste dag) naar de beurs, waarvan circa de helft van buiten Duitsland.
lees verder
Nieuwe meubelwebshop Woonq
Jamani, het fusiebedrijf achter onder meer Dekbed-Discounter, heeft een nieuwe online meubelwinkel geopend: Woonq.
lees verder
Decorette wordt Homed in Duitsland
Decorette wordt onder de naam Homed in de Duitse markt gelanceerd tijdens een beurs van moeder EK/servicegroup.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden