50-jarig Heimtextil van start

Dinsdag 07 januari 2020

Voor de 50e keer brengt Heimtextil de internationale huishoudtextielindustrie samen. Van 7-10 januari 2020 presenteren 2.952 bedrijven uit 65 landen op de beurs in Frankfurt. De beurs staat in teken van een uitdagende tijd voor de branche en voor duurzaamheid als overkoepelend thema.
50-jarig Heimtextil van start

Ter gelegenheid van de 50e editie van Heimtextil presenteert de beurs designklassiekers uit de afgelopen 50 beursedities in een etalage in hal 9.0. Vier speciaal ontworpen kamers bevatten kleuren, vormen, meubels en designobjecten uit de afgelopen decennia.

 

De huishoudtextielindustrie staat voor grote uitdagingen in dit jubileumjaar. De digitale revolutie leidt volgens organisator Messe Frankfurt momenteel tot fundamentele veranderingen in de productie en verwerking van huishoudtextiel. Dit biedt mogelijkheden, vooral voor fabrikanten, maar niet alle bedrijven kunnen het bijhouden. Het afgelopen jaar werd daarom gedomineerd door bedrijfssluitingen en insolventies. De uitgaven voor huishoudtextiel blijven in Duitsland dalen door de trage economie. Tijdens Heimtextil zijn de buitenlandse markten voor de Duitse industrie daarom extra belangrijk.

 

Duurzaamheid is het belangrijkste thema voor Heimtexil, onder meer in de Trend Spaces. Onder het motto Where I Belong kunnen bezoekers ongeveer 1000 exposities van internationale exposanten ervaren. Stijlinstituut Amsterdam is onder leiding van Anne Marie Commandeur verantwoordelijk voor het designconcept (zie foto). Waar mogelijk zijn alternatieve, duurzame materialen gebruikt. De ontwerpshow spreekt dus niet alleen over duurzaamheid, maar omarmt deze ook in praktische opzicht. De materiaalbibliotheek, onderdeel van de Trend Space, is ook vooruitstrevend en duurzaam. Hier kunnen bezoekers de aard en de productiemethode van innovatieve materialen verkennen. De focus ligt onder meer op gerecyclede stoffen en gecultiveerd - zogenaamd levend - textiel.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, Heimtextil, #Heimtextil, @Heimtextil

Gerelateerd nieuws
Toonen Ridder
André Toonen van Cunera liet via Facebook vanavond weten koninklijk te zijn onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau.
lees verder
Forest gaat draadloos
Vanaf deze zomer is de Forest Shuttle, ook verkrijgbaar als een draadloze accumotor. De Shuttle iOn is daarmee geschikt voor ruimtes waar geen stroomvoorziening in de buurt is.
lees verder
 
Twee keer zoet bij Essenza
lees verder
Orgatec 2020 ook gecanceld
Ook de biënnale projectinrichtingsbeurs Orgatec in Keulen heeft de editie van 2020, die van 27-31 oktober 2020 gepland was, opgeschort.
lees verder
Visgraat laminaat bij Heditex
Binnenkort presenteert groothandel Heditex uit Vlaardingen nieuws in de Meister collectie: visgraat laminaat!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden