Designnieuws uit Milaan

Woensdag 15 september 2021

De meubelbeurs in Milaan zit er weer op. Het was een bijzondere en uitgeklede editie, die op gemengde reacties kon rekenen. Er waren slechts vier beurshallen met exposanten, maar in de stad was veel designnieuws te ontdekken, zoals bij Quinti en Natuzzi.
Designnieuws uit Milaan
Designnieuws uit Milaan Designnieuws uit Milaan Designnieuws uit Milaan

Aan de Milanese beurs ging veel vooraf, dit zorgde ervoor dat er weinig tijd was om de designbeurs voor te bereiden. Exposanten waren, begrijpelijkerwijs, ook nog voorzichtig. Uiteindelijk bracht organisator Cosmit 423 exposanten samen in vier hallen (tegen 2.418 exposanten in 2019). Er werd gekozen voor kleinere stands, waarbij de producten centraal stonden, met een QR-code voor elk product om verkoop te stimuleren.

 

Ondanks de kleinere stand deden veel bedrijven hun best om de ruimte op een bijzondere manier te benutten. Dit gold onder meer voor het Italiaanse designmerk Natuzzi. Bij dit bedrijf konden bezoekers kunststofversies bewonderen van de designers met wie ze samenwerken. Natuzzi introduceert een flink aantal nieuwe designs, waarvan we er hier twee uitlichten. De Poly-collectie van Patrick Norguet (foto 1) is een thuis-/kantoorproject dat is ontworpen om te beantwoorden aan de steeds dringendere behoefte om onze woonruimtes te verzoenen met onze werkverplichtingen. Poly bestaat uit een reeks elementen - de Inu-tafel, Nanà-stoel, Node akoestische verdelers en Milo module – geïnspireerd op de functionaliteit en veelzijdigheid die volgens Natuzzi altijd heeft bestaan ​​in de mediterrane cultuur, waar traditioneel een paar eenvoudige meubels nodig zijn om aan verschillende eisen te voldoen.

 

Studio Marcel Wanders werkte voor de derde keer samen met Natuzzi en ontwierp de Eufolia-bank (foto 2). Eufolia is een modulair zitsysteem dat met zijn elegante en minimalistische design volgens het bedrijf de lichtheid oproept van een van de meest karakteristieke elementen van het Apulische landschap: het olijfblad.

 

Alle stands op de Supersalone waren dit jaar kleiner van formaat en er mocht maximaal 1 medewerker op de stand aanwezig zijn, zo vertelt Patricia Romijn, agent voor het Italiaanse merk Quinti. Het presenteerde op Only Ju van designstudio Radice Olandini (foto 3). Dit meubelstuk is speciaal ontworpen om persoonlijke ontsnapping uit drukke ruimtes te bieden. Een cocon om privé te zitten, ontspannen, denken, creëren of een teams meeting bij te wonen. Met een met de USB aansluiting, speaker, tassenhaak en ruimte voor een laptop of kopje koffie is Only Ju bij uitstek geschikt voor openbare ruimtes.

 

Daarnaast is de Deep familie uitgebreid met loungekuip DeepXL (foto 4), die er is in een versie  voor binnen of buiten. Standaard is de kuip uitgevoerd in kunststof met op de achterkant een reliëf van bamboe.  Er is ook een kussentje voor extra zitcomfort bij te bestellen, of je de kuip kan gestoffeerd worden en er is keuze uit een uitgebreid kleurengamma.Links

www.quinti.com
www.patriciaromijn.nl
www.natuzzi.nl
www.natuzzi.com
www.salonemilano.it

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, eetkamer, trend, trends, milaan, woontrends, interieurtrends, presentatie, presenteren, etaleren, #salonedelmobile, #salonesatellite, #natuzzi, #quinti, #patriciaromijn

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder
De Rothschild koopt pand Meubitrend
Edmond de Rothschild Reim koopt groot complex in Oss. Het gaat om het pand van Meubitrend.
lees verder
 
Tripp Trapp in eikenuitvoering
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden