Contemporary Collection Cole & Son

Donderdag 25 juli 2019

Deze zomer staat voor Cole & Son in teken van The Contemporary Collection. Twee nieuwe complementaire collecties, van wandbekleding en stoffen.
Contemporary Collection Cole & Son
Contemporary Collection Cole & Son Contemporary Collection Cole & Son

Deze boeken werden vorig jaar al aangekondigd en horen bij de eerder geïntroduceerde Icons behangcollectie. Samen vormen de drie boeken het Cole & Son Compendium, een samenvatting van het beste dat het bedrijf te bieden heeft.

 

In The Contemporary Collection zijn klassieke dessins van Cole & Son te vinden. Zoals de Palm Jungle, met weelderigere bladeren, de herkenbare Flamingo's en dessin Woods (foto 3). Dit ontwerp was 60 jaar geleden één van de eerste ontwerpen van het huis en viert de eenvoud van de zilverberk.

Het iconische Cow Parsley behang (fluitenkruid in het Nederlands) wordt gekenmerkt door het silhouet van de plant tegen een geëtste achtergrond (foto 1). Het patroon wordt ook afgebeeld op een lichtgewicht linnen (foto 2), en is daarnaast beschikbaar op velours. Deze vertrouwde designs zijn er in complementaire kleuren, die tonen hoe behang en stoffen met elkaar gecombineerd kunnen worden.

 

De stoffen in de The Contemporary Collection variëren van licht en zwaar linnen, tot fris katoen en velours stoffen, maar ook zijde borduursels en jacquards weefsels voor decoratieve toepassing. De bedrukte veloursstoffen worden eerst op maat geverfd in de juiste kleuren, voordat het dessin erop wordt geprint. Cole & Son Colour Box Velvet, bestaand uit een serie van acht uni velours, maakt de stoffencollectie af.

 

Cole & Son wordt in België vertegenwoordigd door Kafuji uit Brussel en in Nederland door Bart Burgman uit Aalsmeer. De nieuwe collecties zijn na de zomersluiting vanaf 2 september elke maandag te zien op Brugman's stand op het ETC Design Center in Culemborg en natuurlijk op de najaarbeurs ETC Design Experience op 23 en 24 september.

 Links

www.bartbrugman.com
www.cole-and-son.com
www.coleandson.nl
www.kafuji.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, stof, behang, wandbekleding, bekleding, meubelstof, wand, akoestiek, akoestisch, geluid, dempen, #etcdce, #etcexpo, #etcdesigncenter, #etcdesigncentereurope, #bartbrugman, #coleandson, #TheContemporaryCollection, #Compendium, #kafuji

Gerelateerd nieuws
Intirio en Trendz Belgium stoppen
Easyfairs heeft begin deze week besloten om zowel Intirio als Trendz Belgium uit hun beursagenda te halen. Een lange traditie verdwijnt.
lees verder
Nieuwe collecties van Elitis
Élitis komt dit najaar met twee nieuwe stoffencollecties en vult een serie wandbekleding aan met nieuwe kleuren en panorama's.
lees verder
R+T naar Barcelona
In Barcelona vindt in 2020 voor het eerste APAExpo by R+T plaats. Hiermee versterkt R + T zijn positie op het gebied van deuren en poorten.
lees verder
 
NLXL ook in karpetten
lees verder
Pierre Frey tijdens Designweek Parijs
Tijdens de designweek in Parijs in september presenteerden designers, ontwerpers en fabrikanten hun creaties. Maison Pierre Frey leverde producten voor verschillende tentoonstellingen, verdeeld over Parijs.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden