Balta wordt Belysse

Maandag 26 september 2022

Balta Group, of wat daar van overblijft, verandert zijn naam en identiteit en wordt Belysse. Dat heeft het bedrijf aangekondigd via een persbericht. In april van dit jaar werd een groot deel van de activiteiten verkocht aan het Britse Victoria.
Balta wordt Belysse

Balta Group nv heeft vrijdag aangekondigd dat haar bedrijfsnaam zal veranderen in Belysse Group nv. De nieuwe commerciële naam die naar het bedrijf verwijst, wordt Belysse. Dit volgt op de verkoop van de rugs-, residential polypropyleen en non-woven activiteiten van Balta Group, samen met het merk Balta, aan het Britse Victoria op 4 april van dit jaar. De vennootschap zal genoteerd blijven op Euronext als Balta, tot de nieuwe bedrijfsnaam wordt goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering (momenteel voorzien op 24 oktober 2022).

 

Belysse gaat de markt op als ontwerper en producent van duurzame textielvloerbekledingen voor commerciële en residentiële toepassingen en commercialiseert haar producten die zich voor 90% richten op Noord-Amerika en Europa onder merken Bentley (VS), Modulyss, Arc Edition en ITC (Europa). Belysse, met hoofdzetel in Waregem stelt bijna 1.300 mensen tewerk en exploiteert drie productiesites in België (Tielt en Zele) en de Verenigde Staten (Los Angeles).

 

'Met haar oorsprong diep geworteld in de buurt van de Leie rivier, in het hart van de gerenommeerde textielindustrie van Vlaanderen, zal Belysse voortbouwen op haar sterke achtergrond en geschiedenis in zachte vloeren, en premium kwaliteit en design leveren aan klanten over de hele wereld,' luidt het in een officiële mededeling van ceo (en voorzitter van de raad van bestuur) Cyrile Ragoucy (zie foto): 'Het bedrijf zal blijven investeren in veerkrachtige groei, met een nog grotere focus op innovatie, duurzaamheid, productieoptimalisatie en flexibelere digitale oplossingen.'Links

www.victoriacarpets.com
www.baltagroup.com
www.balta.be
www.balta-carpets.com
www.modulyss.com
www.itccarpets.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, overname, kamerbreed, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, grondstoffen, tapijttegel,acquisitie, verkoop, overname, samenwerking, fusie, synergie, reorganisatie, #arcedition, #baltagroup, #victoriacarpets, #captiqs, #itccarpets, #modulyss, #belysse

Gerelateerd nieuws
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder
Groei bestedingen woninginrichting
De consumptie van Nederlandse huishoudens krimpt iets in februari, maar onder meer de woninginrichting groeit wel licht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden