Onderzoek handel met voorkennis

Vrijdag 23 september 2022

Het Financieel dagblad meld vandaag dat het openbare ministerie onderzoek doet naar handelaren van beursfirma Nyenburgh in verband met voorkennis over overname Hunter Douglas.
Onderzoek handel met voorkennis

De beursfirma Nyenburgh wordt ervan verdacht zij met voorwetenschap hebben gehandeld in aandelen Hunter Douglas, kort voordat een overnamebod van € 6,3 miljard op de producent van onder andere Luxaflex bekend werd. Volgens het Financieel dagblad is er na een aangifte door toezichthouder AFM door de Fiod (fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst in mei dit jaar invallen gedaan op tenminste drie locaties, waaronder het kantoor van Nyenburgh op Beursplein 5.

 

Nyenburgh spant een kort geding aan tegen de AFM, en vecht ook het beslag van € 2,4 miljoen aan dat het OM heeft gelegd. Dat bedrag zou de winst zijn die met de aandelentransactie is geboekt. De directie van Nyenburgh komt nu zelf met de zaak naar buiten omdat zij vindt dat het bedrijf ernstig werd benadeeld.

De betrokken handelaren zeggen dat ze verrast werden door dat overnamebod. Ze waren al ruim een half jaar lang bezig een positie in Hunter Douglas op te bouwen, omdat ze van mening waren dat het aandeel te laag was gewaardeerd (een lezing die breder leefde in de markt). Alles is vastgelegd in een intern rapport.

 

Hunter Douglas heeft de afgelopen jaren diverse pogingen gedaan zichzelf van de beurs te halen, totdat het uiteindelijk onlangs met steun van 3G Capital, dat op de laatste dag van vorig jaar Hunter Douglas grotendeels heeft overgenomen, een geslaagd bod deed van € 175 per aandeel. Deze transactie moet in oktober voltooid zijn.Links

www.hunterdouglasgroup.com
www.3g-capital.com
www.artelux.com
www.artex.hde.nl
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.sunway.nl

Tags

nieuws, interieur, raambekleding, plafonds, jaloezie, gordijnen, overname, investeerder, overname, blocktrade, bouwproducten, handel, voorkennis, overnamebod, beurs, #sonnenberg, #hunterdouglas, #luxaflex, #sunway, #multisol, #nyenburgh, #fiod, #afm

Gerelateerd nieuws
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder
Dreigend faillissement Signa groep
De Oostenrijkse Signa Group, tot voor kort mede-eigenaar van onder andere De Bijenkorf, dreigt failliet te gaan.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden