Nieuwe matrasrecycling

Vrijdag 12 juni 2020

Ieder jaar worden er in Nederland volgens het Koninklijke CBM ruim 1,2 miljoen matrassen weggegooid. CBM, de Nederlandse branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, streeft naar volledige en groene recycling van matrassen.
Nieuwe matrasrecycling

Het CBM stelt dat we staan aan het begin staan van een nieuwe manier van recyclen. Het doel: rond het jaar 2030 50% besparing op het gebruik van basismateriaal. Er is weliswaar een aantal speciale ontmantelingsbedrijven, waaronder Retourmatras, voor matrassen in Nederland. Zij winnen uit de matrassen stoffen voor de staalindustrie, de verpakkingssector, de fabricage van isolatiematerialen en vloermatten. De markt voor de restmaterialen is echter beperkt. Chemische recycling wordt gezien als doorbraaktechnologie voor plastics en andere complexe afvalstromen.

Ondanks allerlei initiatieven, de Circulariteirsindex van Inside/Inside en bijvoorbeeld recyclinginitiatieven bij Auping en Revor worden er blijkbaar nog nog altijd 1,2 miljoen matrassen in Nederland weggegooid, lees verbrand.

CBM heeft als brancheorganisatie de keten bij elkaar gebracht om samen de mogelijkheden te onderzoeken om op een thermochemische manier materialen uit oude matrassen te verwerken. Nederland staat aan het begin van de ontwikkeling van een nieuwe manier van matrasrecycling. In een bijzondere ketensamenwerking: met fabrikanten, winkeliers, onderzoekers en recyclingbedrijven werken de organisatie aan een schone toekomst.
 
Bekijk de documentaire op of direct op hun YouTube-kanaal (9:11).
Links

www.auping.nl
www.cbm.nl
www.cbm.nl/matrasrecycling
www.dsm-niaga.com
www.retourmatras.nl
www.revor.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, meubel, meubilering, industrie, Interieurbouw, fabricage, cao, collectieve arbeidsovereenkomst, branchevereniging, lonen, werknemer, werkgevers, matras, recycling, cradle-to-cradle, #auping, #cbm, #matrasrecycling #dsmniaga, #retourmatras, #revor

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder
Najaarssfeer bij Vandyck
De Vandyck herfst/winter bed- badcollectie 2021 hult slaapkamers in warme tinten en rijke dessins met elegante botanische thema's en grafische fijngetekende pentekeningen.
lees verder
 
Salone moet Super worden
lees verder
Samenwerking Garant en ABK
Een strategische alliantie voor de beddenspeciaalzaak in Duitsland: de Garant Groep en ABK gaan intensief samenwerken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden