Kosmische verlichting

Vrijdag 17 juni 2022

Productontwerper Marc de Groot vertaalt structuren, verhoudingen en patronen ontleend aan de natuur naar poŽtische, ruimtelijke lichtontwerpen. Het meest recente ontwerp was de lamp StarDust, die vorig jaar het levenslicht zag.
Kosmische verlichting
Kosmische verlichting Kosmische verlichting

De bolvormige StarDust verspreidt licht alsof het een op aarde geprojecteerde sterrenhemel is en refereert aan ons sterrenstelsel waarbij de stand van de maan de getijden van eb en vloed bepaalt. Het ontwerp bestaat uit stippen en lijnen met verschillende afmetingen en uitstraling. Met vierhoeken, vijfhoeken en zeshoeken weet Marc de Groot een perfecte bolvorm te creëren.

 

De lampen van De Groot zijn toegepast in projecten bij onder andere ABN Amro, Fortis, ASR, Starbucks en vele anderen. Inmiddels is Global Lighting de vaste partner voor de Verenigde Staten en Canadese markt. Vanuit het headquarter in Amsterdam bedient Marc de Groot zelf de Nederlandse en Belgische markt.Links

www.bymarcdegroot.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, hospitality, residentieel, kantoor, verlichting, designverlichting, licht, lamp, hanglamp, pendel, plafondlamp,

Gerelateerd nieuws
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder
 
Evenementenprogramma Imm 2023
lees verder
Light + Building 2024 op naar succes
Van 3 tot 8 maart 2024 vindt Light + Building opnieuw plaats in Frankfurt. Volgens organisator Messe Frankfurt staan alle seinen op groen.
lees verder
 
Luxe plexiglas verlichting
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden