Kosmische verlichting

Vrijdag 17 juni 2022

Productontwerper Marc de Groot vertaalt structuren, verhoudingen en patronen ontleend aan de natuur naar poëtische, ruimtelijke lichtontwerpen. Het meest recente ontwerp was de lamp StarDust, die vorig jaar het levenslicht zag.
Kosmische verlichting
Kosmische verlichting Kosmische verlichting

De bolvormige StarDust verspreidt licht alsof het een op aarde geprojecteerde sterrenhemel is en refereert aan ons sterrenstelsel waarbij de stand van de maan de getijden van eb en vloed bepaalt. Het ontwerp bestaat uit stippen en lijnen met verschillende afmetingen en uitstraling. Met vierhoeken, vijfhoeken en zeshoeken weet Marc de Groot een perfecte bolvorm te creëren.

 

De lampen van De Groot zijn toegepast in projecten bij onder andere ABN Amro, Fortis, ASR, Starbucks en vele anderen. Inmiddels is Global Lighting de vaste partner voor de Verenigde Staten en Canadese markt. Vanuit het headquarter in Amsterdam bedient Marc de Groot zelf de Nederlandse en Belgische markt.Links

www.bymarcdegroot.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, hospitality, residentieel, kantoor, verlichting, designverlichting, licht, lamp, hanglamp, pendel, plafondlamp,

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Meer topmerken op Orgatec
Van 22 tot 25 oktober 2024 vindt Orgatec opnieuw plaats op het beursterrein van Keulen. De beursorganisatie meldt dat steeds meer grote merken zich voor het evenement hebben aangemeld.
lees verder
 
Growing Homes - Meubelbeurs 2024
lees verder
Daling omzet meubelwinkels
De Nederlandse detailhandel zette bijna 4% meer om in eerste kwartaal 2024, maar de meubelwinkels daalden in omzet.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden