Trendthema's 2023 Shanghai

Donderdag 16 juni 2022

Intertextile Shanghai Home Textiles bundelt dit jaar opnieuw de krachten met NellyRodi™, het gerenommeerde Franse bureau voor internationale prognoses, om het designthema voor 2023 – Alive – te presenteren.
Trendthema's 2023 Shanghai

De verwachtingen voor Intertextile zijn volgens organisator Messe Frankfurt in augustus natuurlijk hooggespannen omdat het event een bron van informatie en inspiratie blijft voor professionals in de huishoudtextielindustrie. De trends worden bepaald door een commissie onder leiding van het NellyRodi™ Agency (Frankrijk) en gevormd door topvoorspellers, zoals hun consumer trends and insights director Vincent Grégoire (Frankrijk), oprichter en hoofd van Interior Architects Design Shen Lei (China) en modeontwerper en ondernemer Tracy Jen (Taiwan, China). Een trendforum op de show zal onthullen hoe consumenten de dagelijkse momenten en kansen omarmen in deze uitdagende tijden. Het designthema van de beurs Alive zal de algemene geest van de drie nieuwe designtrends ondersteunen:

 

1. Human Capital: natuur is sleutelwoord bij menselijk kapitaal

Hoe willen mensen opnieuw verbinding maken met de omgeving door te kiezen voor een lokale aanpak, korte toeleveringsketens, ruwe en natuurlijke materialen en traditionele technieken. Zo worden 100% plantaardige materialen, gemetalliseerde jacquards met franjes en goudgarens gebruikt om dit concept te illustreren. Geïnspireerd door alledaagse basics zien we bij deze trend een zacht, lichtgevend wit palet vermengd met gedempte en amberkleurige tinten van plantaardige kleurstoffen. Ontwerpen bevatten ook figuratieve handtekeningen, archaïsche bestiarium, gestileerde wilde bloemen en geometrische patronen.

 

2. Rousing Commitment: viert creatieve zelfexpressie

De trend combineert een levendig spel van mix-matching patronen en kleuren. Dit omvat de integratie van neutrale tinten door accenten van metallic zilver en fluorescerende kleuren om het stadsleven te vertegenwoordigen. Foamback en andere stoffen beïnvloed door sportmaterialen, evenals extravagante jacquards, siliconen reliëf en bouclé-stoffen halen de feel-good-factor van het thema naar voren. Prints met moderne wendingen op traditionele patronen, belettering, uitbundige bloemen en gedurfde geometrieën, wekken ook het verlangen op om vrij te leven door vreugde en geluk met anderen te delen.

 

3. Unreal Realities: De fantasie van onwerkelijke werkelijheden

Om de grenzen van verbeeldingskracht, wetenschap en technologie te verleggen, maken consumenten gebruik van digitale werelden om verbinding te maken met andere realiteiten, augmented worlds en futuristische utopieën die het potentieel van de huidige technologie benutten. Gemetalliseerde regenboogkleuren benadrukken de magie en verwondering onder dit virtual reality-thema, terwijl surrealistische fotoprintvormen, mistige landschappen, wazige effecten en fantastische natuur een futuristisch tintje geven. Hierbij zijn een iriserende glans van semi-transparante voiles, mousseline, gerecyclede kunststoffen en toegevoegde parelachtige of geglazuurde aspecten. Zachte, lichte mazen, honingraat- of blaarachtige oppervlakken en troebele seersuckers verheffen de texturen in de stoffen.

 

Om de middelen van exposanten en de industrie effectiever te integreren, hebben de organisatoren van Intertextile Shanghai Home Textiles aangekondigd dat de lente- en herfstedities dit jaar worden samengevoegd. De twee beurzen worden nu gelijktijdig gehouden van 15 t/m 17 augustus 2022 in het National Exhibition and Convention Center.

 

De beurs worden georganiseerd door Messe Frankfurt (HK) Ltd, de subraad van de textielindustrie CCPIT; en de China Home Textile Association (CHTA).Links

www.intertextilehome.com
www.texpertise-network.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, trendthema's, trendforum, zelfexpressie, creativiteit, huishoudtextiel, woningtextiel, materiaal, texturen, architecten, stylisten, kleuren, mixenmatch, foamboack, bouclé, stoffen, verbeeldingskracht, #intertextile, #shanghai, #messefrankfurt, #nellyrodi

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Nieuwe ceo voor Belysse
James Neuling is benoemd tot ceo van Belysse Group, het bedrijf achter onder andere de merken Modulyss en ITC.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
Evolutie in vloeren
Tarkett introduceert de Id Evolution, een duurzame non-pvc vloercollectie. Gemaakt met 64% mineralen voor een gezonder binnenklimaat.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden