Designtalent op Meubelbeurs

Vrijdag 23 december 2022

De Meubelbeurs Brussel belooft wat voor de toekomst. Dat blijkt uit de vele noviteiten van de exposanten. En ook door de presentaties van de jonge designers in de Design Street/Academy. Het aanstormend designtalent heeft een verfrissende blik op het leven en wonen.
Designtalent op Meubelbeurs
Designtalent op Meubelbeurs Designtalent op Meubelbeurs Designtalent op Meubelbeurs

Meubelbeurs Brussel heeft de ambitie om een platform te zijn, voor alle actoren in de interieurbranche. Daarom heeft zij het initiatief genomen om een podium te bieden aan jonge designers. Zij zijn afgestudeerd aan Luca (Gent) of hebben de vervolgopleiding meubelontwerp aan Thomas More (Mechelen) afgesloten, twee gerenommeerde opleidingsinstituten in België.

 

Een van de designtalenten op Meubelbeurs Brussel was Hanna Cornette met haar Bruo tafel (foto 1). De schragentafel wint vandaag erg aan populariteit wegens zijn lichte en gebruiksvriendelijke karakter. Uniformiteit is troef: schragentafels zien er vandaag steeds min of meer hetzelfde uit.

Dit prototype van Hanne probeert een hedendaagse versie van de klassieke schragentafel te brengen. Het houten tafelblad rust los op conische, gehamerde stalen schragen. Door de conische vorm, zijn de schragen stapelbaar. De gebruiker heeft alle vrijheid om de tafel te configureren. Je kunt de schragen op verschillende plaatsen onder het tafelblad positioneren. Daarvoor zijn er diverse ringvormige uitsparingen in de onderkant van het blad gefreesd. Meerdere tafelbladen zijn aan elkaar te koppelen — in de lengte, de breedte en zelfs haaks. Het losse blad is eenvoudig te positioneren of verwijderen.

Hanne heeft na haar bachelor Interior Design (Kasks, Gent), de vervolgopleiding (Vomo) aan de Thomas More Hogeschool Mechelen afgerond.

 

Dit jaar werd voor het eerst een Balthazar toegekend aan een veelbelovend jong designtalent. Het winnende ontwerp was Lili van Boukje Adriaensen (foto 2 en 3). Een meubel-/speelobject dat de creativiteit en zelfontwikkeling van kinderen bevordert. Het zoekt de grens tussen object en functie op. Het kind zal spelenderwijs zelf ontdekken hoe het te gebruiken: als tafel met zitje, bankje, als opbergruimte, ligplank of glijbaantje. Lili past perfect in de Montessori-filosofie.

 

Mara T’joen is uitgeroepen als Laureaat in de categorie veelbelovend designtalent. Haar Kantelpunt tafel (foto 4) is een inventieve oplossing voor het huidige ‘smaller living’ tijdperk. Hij is dankzij een scharnierend systeem van hoog naar laag en omgekeerd te veranderen — al naar gelang de situatie en de behoefte op dat moment. Mara T’joen heeft haar Master of Architecture behaald aan de KU Leuven, gevolgd door het Post-Graduaat Furniture Design and Manufacturing (VOMO) aan Thomas More Mechelen.Links

www.meubelbeurs.be
www.luca-arts.be
www.thomasmore.be
www.schoolofartsgent.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Moza´ek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, crisis, #meubelbeursbrussel, #mbb, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursbe. #thomasmore, #schoolofartsgent, #kasks, #lucaarts

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebˇ Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden