Zomereditie Heimtex

Dinsdag 18 januari 2022

Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
Zomereditie Heimtex

Bij het besluit om Heimtextil te annuleren werd er reeds overwogen over om dit jaar een zomereditie van Heimtextil te houden. Nu is de knoop doorgehakt als resultaat van een positieve stemming bij de textielindustrie, die verlangt naar persoonlijke zakelijke bijeenkomsten. Heimtextil, de internationale vakbeurs voor huis- en contracttextiel, wordt eenmalig van 21 tot 24 juni gehouden, tegelijkertijd met Techtextil en Texprocess, vakbeurzen voor technisch textiel en nonwovens respectievelijk voor de verwerking van textiel en flexibele materialen.

 

Dankzij het tegelijk organiseren van deze drie beurzen kunnen bezoekers voor het eerst trends en innovaties van hele textielwaardeketen op één plek ervaren: vezels en garens, functioneel textiel, textieltechnologieën, productie- en afwerkingsprocessen en het eindproduct voor textielinterieurs en recycling.

 

Volgens Olaf Schmidt (foto), vice president Textiles & Textile Technologies van organisator Messe Frankfurt, biedt dit de bezoekers van Heimtextil nieuwe perspectieven op functionaliteiten van technisch textiel en nonwovens maar ook op verwerkingstechnologieën voor de huishoudtextielindustrie. Dat is een extra stimulans voor (inter)nationale bezoekers om in de zomer naar Heimtextil te komen.

 

De gelijktijdige aanwezigheid van retailers, interieurontwerpers, textielingenieurs, architecten, materiaalexperts, machine- en technologiespecialisten, geven exposanten van de drie de beurzen ook een mogelijkheid om op nieuwe vlakken zakelijke contacten te leggen.

 

Techtextil en Texprocess zijn hybride evenementen, waarbij beide beurzen worden aangevuld met digitale presentatie. De Heimtextil zomerspecial zal een puur fysiek evenement zijn.Links

www.techtextil.messefrankfurt.com/frankfurt
www.texprocess.messefrankfurt.com/frankfurt
www.heimtextil.messefrankfurt.com/future
www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.heimtextil-trends.com
www.heimtextil-trends.com/future
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, zomereditie, corona, #Heimtextil, #trendcouncil, #newhorizons, #techtextil, #texprocess

Gerelateerd nieuws
Samenwerking Interieur Club en Glue
Tijdens Glue in september gaat De Interieur Club zijn netwerkborrel voor interieur- & designprofessionalsorganiseren op vrijdag 16 september!
lees verder
 
Prospectt kiest voor DWI
lees verder
Ceo Intergamma gaat met pensioen
Na bijna 17 jaar leiding te hebben gegeven aan Intergamma, het grootste doe-het-zelfbedrijf van de Benelux, treedt ceo Harm-Jan Stoter per 1 september 2022 af.
lees verder
Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
Na de succesvolle 22ste editie in januari 2020 – met bijna 13.000 bezoekers die het evenement gemiddeld met een 7,7 waardeerden – staat op 8, 9 en 10 juni 2022 de 23ste editie van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in Jaarbeurs Utrecht gepland.
lees verder
HMC op Masterly
Negen net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden