Wonenbeurs gaat digitaal

Vrijdag 03 juli 2020

De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
Wonenbeurs gaat digitaal
Wonenbeurs gaat digitaal Wonenbeurs gaat digitaal

De VT Wonen & Designbeurs, die van 29 september - 4 oktober gehouden zou worden in de Rai in Amsterdam, is vanwege corona gecanceld. Organisator DPG Media, die recent de vorige eigenaar Sanoma overnam, denkt niet aan de verwachtingen van de markt (exposanten en bezoekers) te kunnen voldoen als er minder publiek ontvangen kan worden vanwege de veiligheidsmaatregelen, zo meldt Event Manager Ingrid van Schooten (foto). Als alternatief wordt er een digitale beurs georganiseerd om toch te kunnen voldoen aan de vraag ‘help mij met mijn woonwensen’ van consumenten, bijvoorbeeld als gevolg van een verhuizing, verbouwing of thuiswerken.

Het nieuwe digitale beurs-platform zal niet alleen tijdens de oorspronkelijke beursdagen, maar gedurende de gehele Oktober woonmaand actief zijn. Dit wordt verdeeld in twee perioden.

De eerste tien dagen is er het evenementengedeelte met elke dag een ander thema (bijvoorbeeld keukens, vloeren, woonkamers) waaraan diverse activiteiten worden gekoppeld: webinars, Facebook-live en Instagram sessies met interviews, trend- en merkpresentaties en interessante onderwerpen zoals domotica. Hierbij dragen de redacties van de woonbladen maar bijvoorbeeld ook ontwerpers aan bij. Zaken die normaal via woontheater op de beurs liepen, zijn dus nu live via internet te volgen, dagelijks van 16 to circa 21:30 uur. Meestal gratis, sommige betaald. Zo zal de trendlezing van de hoofdredacteur van Eigen Huis & Interieur voor € 5 te volgen zijn. Daarnaast zijn er persoonlijke afspraken via Microsoft Teams (à € 19,50) te maken met een stylist, architect of lichtadviseur. Maar ook een Woonbingo en Vrijmibo staan op het programma.

Vanaf 11 oktober ligt de nadruk op conversie. Op de site zijn alle livestreams van de voorgaande tien dagen terug te vinden en wordt verwezen naar (producten of ideeën van) deelnemers aan dit platform. Zo worden geïnteresseerden onder meer uitgenodigd het pop-up VT Wonen Trendhuis 2021 bij Eijerkamp in Zutphen te bezoeken.

Volgens Van Slooten hebben veel woonmerken en -winkels al enthousiast gereageerd op het aanbod van dit digitale alternatief van de beurs. Deelname is mogelijk van € 1.250. Aanmelden kan bij hello@vtwonenendesignbeurs.nl. Het is de bedoeling dat consumenten vanaf 1 september zich kunnen inschrijven en afspraken kunnen maken.
Links

www.dpgmedia.nl
www.vtwonen.nl
www.vtwonenendesignbeurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, beurs, woonbeurs, event, evenement, show, vloer, bedekking, vloerbedekking, stoffering, stofferen, tapijt, karpet, kleed, vloerkleed, kamerbreed, sanoma, dpg, vt wonen, vt-wonen, #vtwdbeurs, #vtwdbeurs, #dpg

Gerelateerd nieuws
Doe-het-zelf lamp van LZF
De nieuwste lamp van Spaanse verlichtingsfabrikant LZF is Maruja, een hanglamp die de gebruiker zelf monteert.
lees verder
 
Verlies Quickstep fabrikant
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
 
Superkarpet
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden