Werking Somnox-slaaprobot betwijfeld

Maandag 19 augustus 2019

Verbetert de Somnox-slaaprobot van Auping je nachtrust echt? Somnox beweert in haar reclame van wel, maar geeft in een item van Radar Radio toe dat hier nog geen wetenschappelijk bewijs voor is.
Werking Somnox-slaaprobot betwijfeld

Somnox is het bedrijf van vier ingenieurs uit Delft. Zij waren in 2017 al bezig met de ontwikkeling van een speciaal kussen. Deze slaaprobot moet de slaper door middel van rustgevende geluiden kalmeren. Daarnaast kan het niervormige kussen, dat door Auping geproduceerd wordt en maar liefst € 599 kost, muziek afspelen en volgens het bedrijf het ademhalingsritme van de gebruiker synchroniseren en vertragen. Ook dit zou tot een betere nachtrust leiden. 

 

Neuroloog en somnoloog Myrthe Boss van het Ziekenhuis Gelderse Vallei zegt in een radioitem van Radar dat voor al deze claims te weinig bewijs is. De zaken die Somnox benoemt zijn op zichzelf al weinig onderzocht, maar ook het kussen zelf is amper getest. Somnox zelf deed een test onder 35 mensen, waarvan er maar 22 mensen de test voltooiden. Slechts 11 van hen vonden dat ze beter insliepen.

 

Somnox oprichter Julian Jagtenberg erkent dat het kussen op de markt gebracht is voordat er een wetenschappelijke onderbouwing is voor de positieve claims die het bedrijf doet. Somnox heeft naar eigen zeggen een somnoloog in de arm genomen om hier meer onderzoek naar te doen.Links

www.auping.com/nl/somnox

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, slaaprobot, nachtrust, robot, review, beoordeling, werking, #radar, #auping, #somnox

Gerelateerd nieuws
 
Daling woonretail april
lees verder
Cevilit weer verkrijgbaar
Het merk Cevilit en de belangrijkste kwaliteiten uit de Cevilit collectie zijn terug op de markt. Leverancier van het Cevilit-pakket wordt Smellink uit Delden.
lees verder
Opschorting voor Recor
Recor zit in grote problemen. Vorige week maandag is er door de Rechtbank in Antwerpen opschorting verleend aan de Limburgse meubelfabrikant uit Hasselt.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriŽntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden