Sanders neemt Artlšnder over

Dinsdag 20 augustus 2019

De Duitse beddenfabrikant Sanders.eu GmbH verwerft een meerderheidsbelang in het familiebedrijf Aro Artlšnder. Met deze stap houdt Sanders de aanvoer van dons in eigen handen.
Sanders neemt Artlšnder over

Beddenfabrikant Sanders werd meer dan 132 jaar geleden in Bramsche opgericht. Het familiebedrijf raakte in 2017 in financiŽle problemen, tot de toetreding van het Oostenrijkse Grossnigg. Voormalige directeur Hans-Christian Sanders had nog 25 procent van de aandelen in handen, maar verkocht deze na onenigheid over de koers van het bedrijf (dat doorging als Sanders.eu).

Voor Sanders.eu was de overname van donsleverancier†Artlšnder nodig, om de toekomstige inkoop en productie van dons en veren te garanderen. De productielocatie van het bedrijf in het Oostenrijkse HŲrbranz is namelijk gesloten. Daarnaast werken Sanders en Artlšnder samen aan de uitbreiding van de donsleverancier, zoals de productie en de verkoop van beddengoed voor kinderen. De samenwerking biedt Artlšnder directeur Karl Rosenstengel†daarnaast zekerheid voor de toekomst. Zijn jonge zonen kunnen later instappen in het bedrijf. De onlangs overleden Sietse Ploeger was tot op heden de Nederlandse agent voor Artlšnder.Links

www.artlaender.de
www.sietseploeger.nl
www.sanders.eu

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, bed, bedmode, slaap, slaapcomfort, dekbed, overtrek, deken, laken, matras, ledikant, #sanders, #artlaender, #sietseploeger

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Bedden.nl failliet
De eerste aanbieder van het leasen van bedden, Bedden.nl bv, tevens een ambitieuze online speler, heeft het niet gered en is gisteren failliet verklaard. De site Bedden.nl was inmiddels verkocht en blijft dus bestaan.
lees verder
Nieuwe exposanten MBB 2019
Meubelbeurs Brussel komt eraan. Van 3-6 november vindt de MBB weer plaats in de Brussels Expo. De exposantenlijst staat inmiddels online, met hierop verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
 
Leasen bij Leen
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday ťn de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden