Werking Somnox-slaaprobot betwijfeld

Maandag 19 augustus 2019

Verbetert de Somnox-slaaprobot van Auping je nachtrust echt? Somnox beweert in haar reclame van wel, maar geeft in een item van Radar Radio toe dat hier nog geen wetenschappelijk bewijs voor is.
Werking Somnox-slaaprobot betwijfeld

Somnox is het bedrijf van vier ingenieurs uit Delft. Zij waren in 2017 al bezig met de ontwikkeling van een speciaal kussen. Deze slaaprobot moet de slaper door middel van rustgevende geluiden kalmeren. Daarnaast kan het niervormige kussen, dat door Auping geproduceerd wordt en maar liefst € 599 kost, muziek afspelen en volgens het bedrijf het ademhalingsritme van de gebruiker synchroniseren en vertragen. Ook dit zou tot een betere nachtrust leiden. 

 

Neuroloog en somnoloog Myrthe Boss van het Ziekenhuis Gelderse Vallei zegt in een radioitem van Radar dat voor al deze claims te weinig bewijs is. De zaken die Somnox benoemt zijn op zichzelf al weinig onderzocht, maar ook het kussen zelf is amper getest. Somnox zelf deed een test onder 35 mensen, waarvan er maar 22 mensen de test voltooiden. Slechts 11 van hen vonden dat ze beter insliepen.

 

Somnox oprichter Julian Jagtenberg erkent dat het kussen op de markt gebracht is voordat er een wetenschappelijke onderbouwing is voor de positieve claims die het bedrijf doet. Somnox heeft naar eigen zeggen een somnoloog in de arm genomen om hier meer onderzoek naar te doen.Links

www.auping.com/nl/somnox

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, e-commerce, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, robot, #radar, #auping, #somnox

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Bedden.nl failliet
De eerste aanbieder van het leasen van bedden, Bedden.nl bv, tevens een ambitieuze online speler, heeft het niet gered en is gisteren failliet verklaard. De site Bedden.nl was inmiddels verkocht en blijft dus bestaan.
lees verder
Nieuwe exposanten MBB 2019
Meubelbeurs Brussel komt eraan. Van 3-6 november vindt de MBB weer plaats in de Brussels Expo. De exposantenlijst staat inmiddels online, met hierop verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
 
Leasen bij Leen
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday Ún de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden