Voordelen modulaire vloeren

Donderdag 08 augustus 2019

Zoals bekend is een belangrijk voordeel van een modulaire vloer, dat je deze bij gedeeltelijke slijtage niet in zijn geheel hoeft te vervangen, maar alleen de versleten tegels. Dat bespaart tijd en kosten. Maar er zijn meer voordelen, waar je misschien niet direct aan denkt.
Voordelen modulaire vloeren
Voordelen modulaire vloeren Voordelen modulaire vloeren Voordelen modulaire vloeren Voordelen modulaire vloeren Voordelen modulaire vloeren

Foto's: Interface

Een gebouw is niet alleen maar functioneel; het moet een plek zijn waar mensen graag samenkomen, zich goed voelen en/of effectief samenwerken. De inrichting en het ontwerp dragen daar in belangrijke mate aan bij. Met modulaire vloeren kan je hiervoor - letterlijk - een goede basis leggen.

Het modulaire karakter geeft flexibiliteit en maakt het combineren van harde (o.a. vinyl) en zachte (tapijt) vloertegels in allerlei texturen, kleuren en motieven gemakkelijk mogelijk: Design-by-tile. Tevens is het eenvoudig verschillende zones (zoning) te creëren. Dat biedt natuurlijk praktische voordelen. Zo kun je voor plekken die het zwaarder te verduren krijgen eenvoudig aparte vlakken aanleggen van bijvoorbeeld vinyltegels. Denk aan de vloer rondom koffieapparaten.

Uit onderzoek zou eveneens blijken dat een goed ontworpen samenspel, waarbij akoestiek een belangrijke factor is, de gemoedstoestand en de moraal van gebruikers verbetert. Ook het afwisselen van rustige en actieve designs heeft een positief effect, wat natuurlijk ook geldt voor de tegels die de luchtkwaliteit verbeteren. Het gebruik van natuurlijke patronen en designs blijkt eveneens de productiviteit te verhogen en het ziekteverzuim te verkleinen.

Met modulaire vloeren is het veel makkelijker om vaker van design te wisselen. Dat kan voor sommige type organisaties bijzonder welkom zijn. Denk aan de retailsector, die steeds nieuwe manieren moet verzinnen om de klant te verleiden en de inrichting steeds opnieuw moet afstemmen op het assortiment.

Daarnaast dragen modulaire tegels bij aan circulaire economie, omdat een modulaire vloer minder snijafval bij de installatie genereert. De vloer wordt immers niet uit een groot stuk gesneden, maar uit kleinere tegels. Bedraagt het gemiddelde afvalpercentage bij de installatie van een reguliere vloer zo’n 20%, bij een modulaire vloer is dat percentage grofweg de helft minder.


Sommige fabrikanten nemen hun producten terug voor recycling. Zoals bijvoorbeeld tapijttegelfabrikant Interface via hun wereldwijde terugnameprogramma ReEntry: gebruikte tegels worden schoongemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en daarna opnieuw verkocht. Zijn de tegels te ver beschadigd, dan worden in ieder geval de garens via het recyclingprogramma ReUse nog hergebruikt.

Modulaire vloeren zijn tenslotte door hun flexibiliteit ideaal voor tijdelijk gebruik: het transporteren, verleggen en opnieuw gebruiken is dankzij het modulaire karakter veel eenvoudiger dan bij bijvoorbeeld vaste vloerbedekking.
Links

www.interface.com
www.interfaceinc.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, project, kantoor, hospitality, horeca, gezondheidszorg, ziekenhuis, verzorging, vloer, vloerbedekking, tegel, strook, stroken, vinyl, pvc, lvt, tapijt, tegel, vloeren, modulair, circulair, duurzaam, zoning, #interface, @InterfaceInc

Gerelateerd nieuws
 
Tendence vernieuwd
lees verder
Nieuwe hut Moso
Sinds vorige week heeft Moso International uit Zwaag een nieuwe tijdelijke kantoorlocatie gevonden, een magazijn was al iets eerder gevonden in Venhuizen.
lees verder
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Geen compensatie woonwinkels
Nederlandse woonwinkels komen niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, de noodsteun vanwege corona. Het ministerie maakt zichzelf belachelijk door deze retailers niet als rechtstreeks getroffen te bestempelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden