Verkopen via marktplaatsen

Vrijdag 24 juli 2020

Veel bedrijven verkopen hun producten via een eigen webshop of gebruiken online marktplaatsen zoals Bol.com of Amazon om meer omzet te genereren.
Verkopen via marktplaatsen

Via grotere marktplaatsen als Marktplaats, Bol.com en Amazon is een brede doelgroep te bereiken en daardoor lijken andere marktplaatsen te worden vergeten. Volgens een artikel op Emerce is dat anders in Duitsland, waar het aanbod van online marktplaatsen afgelopen jaren is toegenomen. Waaronder marktplaatsen met een meer specifieke categorie die mogelijk beter bij een bepaalde doelgroep passen. Vanuit uit strategisch oogpunt is het daarom verstandig verkoopactiviteiten te spreiden over meerdere platformen.

Otto is bijvoorbeeld de op één na grootste marktplaats in Duitsland die in sommige categorieën groter is dan Amazon. Bij de verkoop van meubels is Otto misschien tevens wel een betere keuze vanwege meer relevante (filter)opties voor klanten en een passender logistieke afhandeling met bijvoorbeeld aflevering met twee man bij grote producten als meubelen.

Ook andere, meer specifieke platforms, zoals Fonq, Naduvi (Interior Overstock), Home24 en het in de VS succesvolle en inmiddels in Duitsland gelande Wayfair, kunnen interessant zijn voor verkopers van interieurproducten. Verkopers kunnen immers een groot en gericht publiek bereiken en vaak eenvoudiger uitbreiden naar andere landen, soms dus ook buiten Europa.

Voor het verkopen in het buitenland is het overigens wel belangrijk kennis te nemen van wettelijke vereisten. Zo moeten bedrijven die producten in Duitsland willen verkopen en vanuit Duitsland via Amazon willen versturen, een Duits belastingnummer hebben. Sommige marktplaatsen vereisen dat er een Duitstalige klantenservice is.Links

www.bol.com
www.fonq.nl
www.home24.nl
www.marktplaats.nl
www.naduvi.com
www.ottogroup.com
www.westwing.nl
www.wayfair.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, etail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie, economie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, marktplaats, platform, verkoop, #bol, #fonq, #home24, #marktplaats, #naduvi, #ottogroup, #westwing, #wayfair

Gerelateerd nieuws
Doe-het-zelf lamp van LZF
De nieuwste lamp van Spaanse verlichtingsfabrikant LZF is Maruja, een hanglamp die de gebruiker zelf monteert.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder
Gezelligheid bij Cosy Villa
Cosy Villa is een Nederlandse meubelmerk van LS Developments uit Beneden Leeuwen dat nieuw landelijk wonen en gezelligheid wil uitstralen.
lees verder
 
Beds & Bedding terug in Almere
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden