Verkoop Bijenkorf definitief

Maandag 27 december 2021

De Bijenkorf komt definitief in handen van Central Group uit Thailand en de Oostenrijkse Signa Holding.
Verkoop Bijenkorf definitief

De kopende partijen hebben tot een overeenkomst kunnen komen met de huidige eigenaar Selfridges.

Door de transactie wordt een groot deel van de Selfridges groep onderdeel van Central en Signa. Het gaat om 18 van de 25 warenhuizen waaronder de Bijenkorf, Arnotts, Brown Thomas en Selfridges. Bij de verkoop horen ook de webwinkels. Er zijn geen financiële details vermeld bij de overname, behalve dat Central en Signa ieder een belang van 50% in handen krijgen. Volgens de BBC gaat bij de verkoop een bedrag gemoeid van £ 4 miljard, omgerekend zo’n € 4,7 miljard.

 

De Bijenkorf kwam in 2011 in handen van Selfridges Group. De Bijenkorf heeft momenteel zeven filialen: in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. De webwinkel staat dit jaar op plek 9 in de Twinkle100.

 

Central en Signa hebben een flinke portefeuille van warenhuizen en kochten eerder Globus (Zwitserland), Illum (Denemarken), Kaufhaus des Westens (KaDeWe Group in Duitsland en Oostenrijk) en La Rinascente (Italië). De pro forma jaaromzet voor de gecombineerde warenhuisportefeuille bedroeg € 5 miljard in 2019 en de verwachting is dat dit zal oplopen naar meer dan € 7 miljard in 2024.

 

Bron: TwinklemagazineLinks

www.debijenkorf.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, retail, detaillist, detailhandel, winkel, keten, winkelketen, verkoop, overname, fusie, acquisitie, overnemen, verkocht, overgenomen, warenhuis, luxe, vloerkleden, woonaccessoires, amsterdam, filialen, #bijenkorf, #selfridges, #central, #signal

Gerelateerd nieuws
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder
Stand van zaken voorjaarsbeurzen
Reikhalzend keek de interieurbranche uit naar de corona persconferentie, mochten de winkels weer open? Ook voor de verschillende beurscentra was dit een belangrijk moment, om af te wegen wanneer voorjaarsevenementen plaats kunnen vinden.
lees verder
 
Woningmarkt heeft het zwaar
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden