Verkoop Bijenkorf definitief

Maandag 27 december 2021

De Bijenkorf komt definitief in handen van Central Group uit Thailand en de Oostenrijkse Signa Holding.
Verkoop Bijenkorf definitief

De kopende partijen hebben tot een overeenkomst kunnen komen met de huidige eigenaar Selfridges.

Door de transactie wordt een groot deel van de Selfridges groep onderdeel van Central en Signa. Het gaat om 18 van de 25 warenhuizen waaronder de Bijenkorf, Arnotts, Brown Thomas en Selfridges. Bij de verkoop horen ook de webwinkels. Er zijn geen financiële details vermeld bij de overname, behalve dat Central en Signa ieder een belang van 50% in handen krijgen. Volgens de BBC gaat bij de verkoop een bedrag gemoeid van £ 4 miljard, omgerekend zo’n € 4,7 miljard.

 

De Bijenkorf kwam in 2011 in handen van Selfridges Group. De Bijenkorf heeft momenteel zeven filialen: in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. De webwinkel staat dit jaar op plek 9 in de Twinkle100.

 

Central en Signa hebben een flinke portefeuille van warenhuizen en kochten eerder Globus (Zwitserland), Illum (Denemarken), Kaufhaus des Westens (KaDeWe Group in Duitsland en Oostenrijk) en La Rinascente (Italië). De pro forma jaaromzet voor de gecombineerde warenhuisportefeuille bedroeg € 5 miljard in 2019 en de verwachting is dat dit zal oplopen naar meer dan € 7 miljard in 2024.

 

Bron: Twinklemagazine



Links

www.debijenkorf.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, retail, detaillist, detailhandel, winkel, keten, winkelketen, verkoop, overname, fusie, acquisitie, overnemen, verkocht, overgenomen, warenhuis, luxe, vloerkleden, woonaccessoires, amsterdam, filialen, #bijenkorf, #selfridges, #central, #signal

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
 
Elfde A-Meubel
lees verder
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden