Unimeubel stopt ermee

Dinsdag 12 maart 2024

De Unimeubelgroepering houdt na bijna 58 jaar op te houden met bestaan. Deze groepering bood winkeliers op het gebied van marketing en inkoop, en speelde vele jaren een belangrijke rol gespeeld in de meubelbranche.
Unimeubel stopt ermee

Namen zoals Keldermans Wonen, Meubelen De Keizer, Kempi Meubel, O&O Trendy Wonen, Joré, Top Center, Molecule, Meubelen Plasman en Mailleux hebben allemaal kunnen profiteren van de diensten van Unimeubel. Jaarlijks organiseerde de groep een beurs, waarvan de laatste plaatshad in 2020, in Moeskroen. 21 standhouders waren hier aanwezig.

 

In de loop der jaren zijn echter veel leden gestopt, waardoor de groepering steeds minder leden telde. Deze afname in leden maakte Unimeubel minder aantrekkelijk en relevant voor fabrikanten in de branche. De afgelopen twee jaar vond er zelfs geen beurs meer plaats, wat het einde van een tijdperk leek te markeren. In 2022 maakte Unimeubel bekend samen met Garant Nederland een nieuwe beurs te willen organiseren, maar deze is er niet gekomen.

 

Sommige voormalige leden hebben ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij Garant Nederland, dat onderdeel is van de Garant Gruppe Duitsland. Anderen hebben besloten hun eigen weg te gaan, waarbij ze hun eigen koers willen bepalen in deze veranderende tijden binnen de meubelindustrie.Tags

Nieuws, inrichting, interieur, wonen, woning, formule, winkel, retail, shop, samenwerking, samen, combinatie, inkoop, organisatie, woon, meubel, meubelen, slaapmeubelen, personalia, garantnederland, unimeubel

Gerelateerd nieuws
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Green House collection
Moooi introduceert de nieuwe Green House Beddengoed Collectie. Leverbaar vanaf najaar 2024, ontwikkeld in samenwerking met Bedding House.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden