Light+Building 2024 goed bezocht

Maandag 11 maart 2024

2.169 Exposanten presenteerden de nieuwste ontwikkelingen in bouwtechnologie en trends in innovatief verlichtingsdesign op Light+Building, afgelopen week. Meer dan 151.000 bezoekers reisden voor de vakbeurs af naar Frankfurt am Main.
Light+Building 2024 goed bezocht

'De sfeer bij de exposanten, in de hallen en op het hele beursterrein was gewoonweg fantastisch. We zijn zeer verheugd dat zoveel exposanten en bezoekers, evenals onze jarenlange partners, het succesverhaal van 's werelds toonaangevende vakbeurs voor verlichting en gebouwentechniek in 2024 hebben voortgezet,' vat Wolfgang Marzin, president en chief executive officer van Messe Frankfurt, samen.

 

Licht speelt een belangrijke rol in de architectuur van morgen. Op Light+Building 2024, die van 3 tot 8 maart 2024 werd gehouden, behoorde 65% van de exposanten tot deze sector. Ze presenteerden hoogwaardige verlichtingsoplossingen voor binnen en buiten en dynamische ruimteconcepten. Moderne LED-installaties zorgen voor hedendaagse efficiëntie en passen harmonieus in de architectuur of benadrukken de designelementen. Verlichting moet zorgen voor maximaal visueel comfort in alle leef- en werkomgevingen.

 

Dankzij de gebruikte materialen combineert Acoustic Lighting een aangename verlichtingssfeer met geluidsabsorberende functies. Duurzaamheid speelt een essentiële rol in zowel de gebruikte materialen als de productieprocessen. Veel fabrikanten ontwerpen armaturen zodanig dat de gebruikte grondstoffen aan het einde van hun levensduur gerecycled kunnen worden. Tijdens de beurs werden opnieuw Designplus Awards uitgereikt aan de meest innovatieve armaturen.

 

De volgende Light+Building vindt plaats van 8 tot 13 maart 2026 in Frankfurt am Main.Links

www.light-building.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, duurzaamheid, connectiviteit, workandliving, technologie, digitaal, platform, evenementen, programma, rondleiding, shows, #lightbuilding, #lightandbuilding, #messefrankfurt, #LB24, #LB26

Gerelateerd nieuws
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder
Groei bestedingen woninginrichting
De consumptie van Nederlandse huishoudens krimpt iets in februari, maar onder meer de woninginrichting groeit wel licht.
lees verder
Overname winkels Casa
Xenos neemt acht winkels van Casa over in Nederland. Xenos verkocht deze vestigingen vijf jaar geleden zelf aan Casa.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden