Roaring twenties van Alhambra

Vrijdag 26 april 2019

De Spaanse stoffenfabrikant Alhambra introduceert Gatsby, een stoffencollectie geďnspireerd op de roaring twenties.
Roaring twenties van Alhambra
Roaring twenties van Alhambra Roaring twenties van Alhambra

- Decoratie en meubelstof Scott (foto 1) wordt gekenmerkt door een geometrisch dessin van digitaal geprinte driehoeken in reactieve kleuren, op een aquarel achtergrond.

- Cakewalk is een dubbelzijdige handgeverfde linnen-viscose gordijnstof, met duidelijke tie-dye-inspiratie. De stof is beschikbaar in zeven intense kleuren en is mat aan ene kant en heeft een satine uitstraling aan de andere.

- In Caleido vormen vijf tinten en drie figuren een jacquard gewoven caleidoscoop. Deze stof kan gebruikt worden voor meubelbekleding en als gordijn.

 

- Charlestone (foto 2) is duidelijk herkenbaar aan het hexagon motief, dat op de satijnen ondergrond is geborduurd.

- Flapper heeft een tekening die lijkt op de huid van een dier, het dessin is jacquard geweven en lijkt in beweging. Deze meubelstof is er in zes verschillende kleuren.

- De meubelstof Mimbre doet denken aan oude stoelen in cafés en ballrooms. De stof heeft een jaquard patroon, op de ondergrond van een kleurrijke print met een tie-dye-effect.

- Lindy Hop is een semi uni stof, met chenille garen. Deze zachte kwaliteit imiteert de haren van een rups, in acht intense kleuren.

 

- Op Swing (foto 3) is een jacquard geweven geometrisch patroon te zien. Parallelle lijnen in zwart-wit, op een viscose achtergrond zorgen voor een 3D effect.

 

Het Spaanse stoffenmerk wordt in België vertegenwoordigd door Stockmans. In Nederland verdeelt Prades het merk, onder meer vanuit de showroom in het ETC Design Center, dat elke maandag is geopend.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.prades.nl
www.alhambraint.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitaal, hospitality, gordijn, stof, raambekleding, raamdecoratie, gordijn, stof, viscose, polyester, polyacryl, rolgordijn, plissé, verkoop, confectie, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #Alhambra, #Prades, #stockmans, #Gatsby, #etcexpo, #etcdesigncentereurope, #etcdesigncenter

Gerelateerd nieuws
 
Li omarmt Animisme
lees verder
Frans linnen uit Amsterdam
Étoffe Unique, een linnenmerk dat voor de Corona crisis op de Amsterdamse Noordermarkt te vinden was, heeft nu ook een online outlet. Ondernemer Evert Groot wil zo toch zijn klanten bereiken. Ook heeft hij een atelier in Amsterdam Noord, waar stylisten en architecten van harte welkom zijn.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
Experience center Interior Group
Keijsers Interiors en De Projectgroep openen een experience center op businesspark Papendorp aan de rand van Utrecht.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriëntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden