Rewind van Beaulieu Flooring Solutions

Donderdag 26 september 2019

Beaulieu Flooring Solutions, een divisie van de Beaulieu International Group (B.I.G.), lanceert een latex vrij tapijt dat beurzen en evenementen groener moet maken.
Rewind van Beaulieu Flooring Solutions

Met het tapijt Rewind wil Beaulieu Flooring Solutions een duurzaam alternatief bieden voor de meer dan 100 miljoen vierkante meter tapijt die jaarlijks wordt geproduceerd om beurzen en evenementen in te richten. Omdat het latex bevat, kan dit niet volwaardig gerecycleerd worden.

 

Rewind bestaat voor 100% uit polyolefine en is dus 100% latex vrij. Ook het productieproces verloopt volgens het bedrijf op-en-top ecologisch. In tegenstelling tot traditioneel tapijt is er geen water nodig en wordt er 83% minder gas verbruikt. Het groene productieproces vermindert zo de totale CO₂ uitstoot met maar liefst 35%, aldus Beaulieu.

 

Rewind is daarnaast sterk, duurzaam, VOC arm, heeft een Bfl-brandclassificatie en is laag van gewicht. Door de samenstelling van het tapijt is volgens de producent ook minder opslagruimte nodig.Links

www.rewindcarpet.com.
www.bintg.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, vloer, vloerbedekking, tapijt, vloerkleed, garen, textiel, duurzaamheid, recycling, #beaulieuflooringsolutions, #rewind, #bintg

Gerelateerd nieuws
Nieuwe wandlijm Uzin
Uzin introduceert UZIN KE 68 T. Deze 1-k hybridelijm is bedoeld om zwaardere bedekkingen zoals duo-planken, parket en harde soorten kunststof watervast aan de wand te bevestigen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
Vloeren van afval door Studio Wae
Studio Wae verwerkt productieafval van Interface, Tarkett en Forbo tot designtapijttegels. Hiermee worden circulaire designvloerbekleding en wandtapijten gecreëerd.
lees verder
Hoogste groei detailhandel
Het zijn bizarre tijden. Daar waar iedereen een grote crisis verwacht vanwege corona, beleefde de Nederlandse detailhandel in mei haar grootste groei in veertien jaar tijd.
lees verder
 
Vakbeurzen opgelucht
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden