Rewind van Beaulieu Flooring Solutions

Donderdag 26 september 2019

Beaulieu Flooring Solutions, een divisie van de Beaulieu International Group (B.I.G.), lanceert een latex vrij tapijt dat beurzen en evenementen groener moet maken.
Rewind van Beaulieu Flooring Solutions

Met het tapijt Rewind wil Beaulieu Flooring Solutions een duurzaam alternatief bieden voor de meer dan 100 miljoen vierkante meter tapijt die jaarlijks wordt geproduceerd om beurzen en evenementen in te richten. Omdat het latex bevat, kan dit niet volwaardig gerecycleerd worden.

 

Rewind bestaat voor 100% uit polyolefine en is dus 100% latex vrij. Ook het productieproces verloopt volgens het bedrijf op-en-top ecologisch. In tegenstelling tot traditioneel tapijt is er geen water nodig en wordt er 83% minder gas verbruikt. Het groene productieproces vermindert zo de totale CO₂ uitstoot met maar liefst 35%, aldus Beaulieu.

 

Rewind is daarnaast sterk, duurzaam, VOC arm, heeft een Bfl-brandclassificatie en is laag van gewicht. Door de samenstelling van het tapijt is volgens de producent ook minder opslagruimte nodig.Links

www.rewindcarpet.com.
www.bintg.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, vloer, vloerbedekking, tapijt, vloerkleed, garen, textiel, duurzaamheid, recycling, #beaulieuflooringsolutions, #rewind

Gerelateerd nieuws
Carpetright overgenomen
De bekende retailketen Carpetright wordt overgenomen door zijn grootste aandeelhouder, vermogensbeheerder Meditor. Voor een schijntje?
lees verder
Projectversie Coretec
US Floors heeft een projectversie van haar vloer Coretec uitgebracht: sterker, stabieler en dunner.
lees verder
Wood Works op Domotex
De speciale Wood Works tentoonstelling op Domotex 2020 nodigt bezoekers uit om de eigenschappen van hout te ervaren en leren kennen.
lees verder
Benelux nieuwkomers op Domotex
Voor we het weten is het weer zover. Van 10 - 13 januari vindt het belangrijkste vloerevenement van jaar plaats: Domotex. Tijdens een persconferentie in de Van Nelle fabriek in Rotterdam kwam nieuws over de beurs aan bod.
lees verder
Domotex vernieuwt trefpunt Handwerk
Trefpunt Handwerk in hal 13 heeft voor Domotex 2020 een update gekregen. Met een modern standontwerp, een uitgebreid programma presentaties over actuele industriële kwesties en live demonstraties.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden