Parket minder in trek

Dinsdag 07 mei 2019

Volgens cijfers van de Europese federatie van de parketindustrie (FEP) is in het eerste kwartaal van 2019 4% minder parket verkocht.
Parket minder in trek

De concurrentie met andere vloerbedekkingen met houtmotief zou de hoofdoorzaak van de daling In Nederland zijn. In België daalde omzet in parket ook met 4%. In minder mate gold dit voor de UK (-1%) en Zwitserland (-2%).

Verder in Europa steeg de afzet van parket licht (Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk, Polen en Zweden) of bleef stabiel. Duitsland kende met 4% groei een positieve parketmarkt.

Kortgeleden werd overigens bekend dat de Parket Praktijkdag, die op 13 mei gepland was in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein, niet doorgaat. Organisator Vakbladen.com wil dit nu in het najaar organiseren, maar het is nog niet bekend wanneer.Links

www.houtwereld.nl
www.parquet.net
www.vakbladen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, meubel, hout, houtwereld, parket praktijkdag, European Federation of the Parquet Industry, Fédération Européenne de l'Industrie du Parquet, Föderation der Europäischen Parkett-Industrie, #houtwereld, #vakbladen, #parketpraktijkdag, #dwi, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #fep

Gerelateerd nieuws
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Nieuwe milieuverklaringen ERFMI
Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de meest recente milieuproductverklaringen voor veerkrachtige vloerbedekkingen gepubliceerd. Ook de EPD-calculator op de website is vernieuwd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden