Parket minder in trek

Dinsdag 07 mei 2019

Volgens cijfers van de Europese federatie van de parketindustrie (FEP) is in het eerste kwartaal van 2019 4% minder parket verkocht.
Parket minder in trek

De concurrentie met andere vloerbedekkingen met houtmotief zou de hoofdoorzaak van de daling In Nederland zijn. In België daalde omzet in parket ook met 4%. In minder mate gold dit voor de UK (-1%) en Zwitserland (-2%).

Verder in Europa steeg de afzet van parket licht (Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk, Polen en Zweden) of bleef stabiel. Duitsland kende met 4% groei een positieve parketmarkt.

Kortgeleden werd overigens bekend dat de Parket Praktijkdag, die op 13 mei gepland was in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein, niet doorgaat. Organisator Vakbladen.com wil dit nu in het najaar organiseren, maar het is nog niet bekend wanneer.Links

www.houtwereld.nl
www.parquet.net
www.vakbladen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, meubel, hout, houtwereld, parket praktijkdag, European Federation of the Parquet Industry, Fédération Européenne de l'Industrie du Parquet, Föderation der Europäischen Parkett-Industrie, #houtwereld, #vakbladen, #parketpraktijkdag, #dwi, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #fep

Gerelateerd nieuws
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Slapen op strand bij VT Wonen
Het strandseizoen kan van start gaan! Vanaf nu kun je blijven slapen op het Zandvoortse strand in een van de drie VT Wonen strandkamers van VT Wonen@Ajuma.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder
Mapei verhuist naar Apeldoorn
Het magazijn zat al in Apeldoorn, maar nu verhuist de gehele Nederlandse vestiging van Almelo naar de nieuwbouw aan de Oude Apeldoornseweg 37K.
lees verder
Van Beekum naar Hillfloor
Robert van Beekum verkast van stoffenleverancier Artex uit Aarle Rixtel naar Hillfloor in Genemuiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden