Parket minder in trek

Dinsdag 07 mei 2019

Volgens cijfers van de Europese federatie van de parketindustrie (FEP) is in het eerste kwartaal van 2019 4% minder parket verkocht.
Parket minder in trek

De concurrentie met andere vloerbedekkingen met houtmotief zou de hoofdoorzaak van de daling In Nederland zijn. In België daalde omzet in parket ook met 4%. In minder mate gold dit voor de UK (-1%) en Zwitserland (-2%).

Verder in Europa steeg de afzet van parket licht (Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk, Polen en Zweden) of bleef stabiel. Duitsland kende met 4% groei een positieve parketmarkt.

Kortgeleden werd overigens bekend dat de Parket Praktijkdag, die op 13 mei gepland was in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein, niet doorgaat. Organisator Vakbladen.com wil dit nu in het najaar organiseren, maar het is nog niet bekend wanneer.Links

www.houtwereld.nl
www.parquet.net
www.vakbladen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, meubel, hout, houtwereld, parket praktijkdag, European Federation of the Parquet Industry, Fédération Européenne de l'Industrie du Parquet, Föderation der Europäischen Parkett-Industrie, #houtwereld, #vakbladen, #parketpraktijkdag, #dwi, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #fep

Gerelateerd nieuws
Hennepkarpetten
Hennep is een natuurlijke vezel die al sinds de oudheid in de textielwereld wordt gebruikt. Indikon maakt er karpetten van onder het label Carpet Edition.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriëntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder
 
Driedaagse ETC Design Experience
lees verder
Beeren op de weg
Precies een jaar na Robert van Beekum verkast opnieuw een accountmanager van stoffenleverancier Artex uit Aarle Rixtel naar Hillfloor in Genemuiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden