Inkoopsamenwerking Garant & Europa Möbel

Dinsdag 07 mei 2019

De Duitse organisaties Europa Möbel-Verbund (EMV) en de Garant Gruppe gaan per 1 juli 2019 samen inkopen via een gezamenlijk nieuw inkoopbedrijf.
Inkoopsamenwerking Garant & Europa Möbel

Het partnerschap tussen Garant en EMV is strategisch van aard. Directeuren Ulf Rebenschütz (EMV) en Thorsten Goldbecker (Garant) stellen dat het in een omgeving met steeds meer concurrentie noodzakelijk is samen in meubelen en keukens in te kopen om de toekomst voor de aangesloten retailers zeker te stellen, zo meldt Möbelmarkt. Het nieuwe inkoopbedrijf is Einkaufsgesellschaft mittelständischer Möbel- und Küchenhändler GmbH & Co. KG of kortweg EMMK, waarvan beide organisaties 50% eigenaar worden. Verder blijven de twee organisaties zowel juridisch als operationeel volledig onafhankelijk blijven en opereren.

In EMMK zijn beide partners met één persoon vertegenwoordigd via Felix Doerr (EMV) en Jens Holper (Garant). Deze gaan de strategische coördinatie doen. De komende tijd wordt dit voorbereid en vanaf 1 juli zullen dan inkoopgesprekken volgen met de belangrijkste leveranciers door inkoopteams van beide organisaties. In het najaar zullen naast deze gemeenschappelijke inkoop keuzes worden gemaakt voor een vrij deel van het assortiment.

EMV liet vorige week overigens weten in 2018 een gestegen winst van € 15,3 miljoen te hebben behaald, ondanks een met 3,9% gedaalde omzet.

 

Eind vorige week kondigde EMV tevens de oprichting van het nieuwe bedrijf Stilkoncil aan. Het is de bedoeling dat Stilkoncil een nieuw platform wordt voor retailers en fabrikanten voor exclusieve inrichting en hoogwaardig design. De organisatie gaat in dit segment van de markt zelfstandig opereren qua verkoop, inkoop, acquisitie, ondersteuning en marketing, maar maakt wel gebruik van de infrastructuur van EMV.

 Links

www.garant-gruppe.de
www.emverbund.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, personalia, overname, fusie, samenwerking, inkoop, #emv, #emmk, #europamobel. #europamoebel, #garantmobel, #garantmoebel, #garantmeubel, #stilkoncil

Gerelateerd nieuws
Saba lanceert nieuwe website
Saba adhesives and sealants, producent van hoogwaardige lijmen en kitten die onder meer gebruikt worden voor de productie van meubelen en matrassen, heeft een nieuwe website. Deze is vooral gericht op de slimme oplossingen van Saba, innovaties, kennisdocumenten en klantverhalen.
lees verder
Das Haus 2020 haalt buitenleven binnen
Het jonge Spaanse ontwerpteam Mut is in 2020 verantwoordelijk voor de negende editie van Das Haus, dat op Imm Cologne te zien is.
lees verder
 
Nieuwe Roxxane van Nimbus
lees verder
Auping matras leasen of bed ontwerpen
Auping lanceert de bedden-start-up Bedzzzy die het leasen van circulaire matrassen mogelijk maakt. Daarnaast lanceert de beddenfabrikant uit Deventer een app om digitaal een bed te ontwerpen.
lees verder
Piure neemt Bub over
De Duitse meubelfabrikant Piure uit München heeft collega Leo Bub Möbelwerke uit Poppenhausen overgenomen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden