Inkoopsamenwerking Garant & Europa Möbel

Dinsdag 07 mei 2019

De Duitse organisaties Europa Möbel-Verbund (EMV) en de Garant Gruppe gaan per 1 juli 2019 samen inkopen via een gezamenlijk nieuw inkoopbedrijf.
Inkoopsamenwerking Garant & Europa Möbel

Het partnerschap tussen Garant en EMV is strategisch van aard. Directeuren Ulf Rebenschütz (EMV) en Thorsten Goldbecker (Garant) stellen dat het in een omgeving met steeds meer concurrentie noodzakelijk is samen in meubelen en keukens in te kopen om de toekomst voor de aangesloten retailers zeker te stellen, zo meldt Möbelmarkt. Het nieuwe inkoopbedrijf is Einkaufsgesellschaft mittelständischer Möbel- und Küchenhändler GmbH & Co. KG of kortweg EMMK, waarvan beide organisaties 50% eigenaar worden. Verder blijven de twee organisaties zowel juridisch als operationeel volledig onafhankelijk blijven en opereren.

In EMMK zijn beide partners met één persoon vertegenwoordigd via Felix Doerr (EMV) en Jens Holper (Garant). Deze gaan de strategische coördinatie doen. De komende tijd wordt dit voorbereid en vanaf 1 juli zullen dan inkoopgesprekken volgen met de belangrijkste leveranciers door inkoopteams van beide organisaties. In het najaar zullen naast deze gemeenschappelijke inkoop keuzes worden gemaakt voor een vrij deel van het assortiment.

EMV liet vorige week overigens weten in 2018 een gestegen winst van € 15,3 miljoen te hebben behaald, ondanks een met 3,9% gedaalde omzet.

 

Eind vorige week kondigde EMV tevens de oprichting van het nieuwe bedrijf Stilkoncil aan. Het is de bedoeling dat Stilkoncil een nieuw platform wordt voor retailers en fabrikanten voor exclusieve inrichting en hoogwaardig design. De organisatie gaat in dit segment van de markt zelfstandig opereren qua verkoop, inkoop, acquisitie, ondersteuning en marketing, maar maakt wel gebruik van de infrastructuur van EMV.

 Links

www.garant-gruppe.de
www.emverbund.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, personalia, overname, fusie, samenwerking, inkoop, #emv, #emmk, #europamobel. #europamoebel, #garantmobel, #garantmoebel, #garantmeubel, #stilkoncil

Gerelateerd nieuws
 
Goethals naar Recor
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
City Gardening thema van Spoga
Van 1 - 3 september 2019 vindt outdoorbeurs Spoga + Gafa plaats in Keulen. Het overkoepelende thema van dit jaar is City Gardening.
lees verder
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Zwaartafelen bij Max Verstappen
Tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort dit weekend kreeg Max Verstappen een zeer bijzonder kunstwerk uitgereikt: een handgemaakte tafel van Zwaartafelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden