Inkoopsamenwerking Garant & Europa Möbel

Dinsdag 07 mei 2019

De Duitse organisaties Europa Möbel-Verbund (EMV) en de Garant Gruppe gaan per 1 juli 2019 samen inkopen via een gezamenlijk nieuw inkoopbedrijf.
Inkoopsamenwerking Garant & Europa Möbel

Het partnerschap tussen Garant en EMV is strategisch van aard. Directeuren Ulf Rebenschütz (EMV) en Thorsten Goldbecker (Garant) stellen dat het in een omgeving met steeds meer concurrentie noodzakelijk is samen in meubelen en keukens in te kopen om de toekomst voor de aangesloten retailers zeker te stellen, zo meldt Möbelmarkt. Het nieuwe inkoopbedrijf is Einkaufsgesellschaft mittelständischer Möbel- und Küchenhändler GmbH & Co. KG of kortweg EMMK, waarvan beide organisaties 50% eigenaar worden. Verder blijven de twee organisaties zowel juridisch als operationeel volledig onafhankelijk blijven en opereren.

In EMMK zijn beide partners met één persoon vertegenwoordigd via Felix Doerr (EMV) en Jens Holper (Garant). Deze gaan de strategische coördinatie doen. De komende tijd wordt dit voorbereid en vanaf 1 juli zullen dan inkoopgesprekken volgen met de belangrijkste leveranciers door inkoopteams van beide organisaties. In het najaar zullen naast deze gemeenschappelijke inkoop keuzes worden gemaakt voor een vrij deel van het assortiment.

EMV liet vorige week overigens weten in 2018 een gestegen winst van € 15,3 miljoen te hebben behaald, ondanks een met 3,9% gedaalde omzet.

 

Eind vorige week kondigde EMV tevens de oprichting van het nieuwe bedrijf Stilkoncil aan. Het is de bedoeling dat Stilkoncil een nieuw platform wordt voor retailers en fabrikanten voor exclusieve inrichting en hoogwaardig design. De organisatie gaat in dit segment van de markt zelfstandig opereren qua verkoop, inkoop, acquisitie, ondersteuning en marketing, maar maakt wel gebruik van de infrastructuur van EMV.

 Links

www.garant-gruppe.de
www.emverbund.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, kantoor, meubel, meubels, meubilair, kast, kasten, inloopkast, kledingkast, personalia, overname, fusie, samenwerking, inkoop, #emv, #emmk, #europamobel. #europamoebel, #garantmobel, #garantmoebel, #garantmeubel, #stilkoncil

Gerelateerd nieuws
Opschorting voor Recor
Recor zit in grote problemen. Vorige week maandag is er door de Rechtbank in Antwerpen opschorting verleend aan de Limburgse meubelfabrikant uit Hasselt.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
 
Hemelse verlichting bij Ilfari
lees verder
Thea nieuw bij Fendi Outdoor
Fendi is een van de labels van de Italiaanse meubelfabrikant Luxury Living Group uit Forlì. Thea is een nieuwe telg in de Fendi Outdoor collectie.
lees verder
Experience center Interior Group
Keijsers Interiors en De Projectgroep openen een experience center op businesspark Papendorp aan de rand van Utrecht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden