Textirama financiert textielinnovatie

Dinsdag 07 mei 2019

Voormalig beursorganisator Textirama vzw, bekend van de vorig jaar verkochte textielbeurzen Intirio en MoOD/Indigo, richt de Textirama Foundation op.
Textirama financiert textielinnovatie

Hiermee wil Textirama innovatie ondersteunen en het imago van de Belgische textielindustrie versterken. De toenemende digitalisering en de huidige economische dynamiek dwingen de textielsector volgens Textirama om nieuwe en meer innovatieve paden te betreden. Mede daarom heeft de vzw voor een nieuwe aanpak gekozen en de Textirama Foundation in het leven geroepen. De Foundation zal tweemaal per jaar een oproep doen voor projecten en ideeën die de sector kunnen innoveren.

 

Deze oproep geldt voor twee doelgroepen. Studenten en kennisinstellingen kunnen concepten of ideeën indienen waarvan de haalbaarheid nog onderzocht moet worden. Twee kandidaten uit deze groep krijgen elk € 5.000. De tweede doelgroep zijn ondernemers met een project waarvoor al een prototype of een proof of concept bestaat. Uit deze inzendingen wordt één winnaar gekozen, die maar liefst € 40.000 ontvangt.

 

De deelnemers kunnen hun project digitaal indienen, waarna ze worden uitgenodigd om hun idee aan de jury the pitchen. Deze jury bestaat uit ondernemers in de textielsector en experts die ervaring hebben in de start-up/scale-up wereld. De voorzitter van de jury is Piet Verhoeve, voormalig CEO van Hangar K, ‘winnovator’, auteur en professor ingenieurswetenschappen aan de UGent. Hij neemt samen met de voorzitter van Textirama, Francis Dejonghe, het roer in handen.

 

Hoewel er tweemaal per jaar een oproep gedaan wordt is de inschrijving het hele jaar geopend. De tweejaarlijkse deadlines zijn 30 oktober en 31 maart. De eerste winnaars worden midden december 2019 bekendgemaakt.Links

www.textiramafoundation.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, textiel, Textirama, financiert, innovatie, textielinnovatie, #TextiramaFoundation, #Textirama

Gerelateerd nieuws
Ook woninginrichting juni feest!
De Nederlandse detailhandel heeft in juni 2019 2,8% meer omzet geboekt dan in juni 2018. De interieurbranche heeft het opnieuw zeer goed gedaan!
lees verder
Slapen in de seventies
Textielproducent De Witte Lietaer uit Lauwe introduceert bedlinnen Almond, met een typisch jaren zeventig dessin.
lees verder
Headlam adviseert over kleurgebruik
Groothandel Headlam geeft in zijn meest recente nieuwsbrief tips voor het gebruik van kleur. Met een keuze voor de juiste kleur gordijnen worden zij volgens het bedrijf vanzelf de basis van het interieur.
lees verder
Data Proposte 2020 bekend
De data voor de 28e editie van de internationale beurs in meubel- en gordijnstoffen Proposte in 2020 zijn bekend geworden.
lees verder
Luxury Decor Floors failliet
Recent werd bekend dat LDF (Luxury Decor Floors) uit Oeselgem/Dentergem reeds half juli failliet is verklaard.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden