Textirama financiert textielinnovatie

Dinsdag 07 mei 2019

Voormalig beursorganisator Textirama vzw, bekend van de vorig jaar verkochte textielbeurzen Intirio en MoOD/Indigo, richt de Textirama Foundation op.
Textirama financiert textielinnovatie

Hiermee wil Textirama innovatie ondersteunen en het imago van de Belgische textielindustrie versterken. De toenemende digitalisering en de huidige economische dynamiek dwingen de textielsector volgens Textirama om nieuwe en meer innovatieve paden te betreden. Mede daarom heeft de vzw voor een nieuwe aanpak gekozen en de Textirama Foundation in het leven geroepen. De Foundation zal tweemaal per jaar een oproep doen voor projecten en ideeën die de sector kunnen innoveren.

 

Deze oproep geldt voor twee doelgroepen. Studenten en kennisinstellingen kunnen concepten of ideeën indienen waarvan de haalbaarheid nog onderzocht moet worden. Twee kandidaten uit deze groep krijgen elk € 5.000. De tweede doelgroep zijn ondernemers met een project waarvoor al een prototype of een proof of concept bestaat. Uit deze inzendingen wordt één winnaar gekozen, die maar liefst € 40.000 ontvangt.

 

De deelnemers kunnen hun project digitaal indienen, waarna ze worden uitgenodigd om hun idee aan de jury the pitchen. Deze jury bestaat uit ondernemers in de textielsector en experts die ervaring hebben in de start-up/scale-up wereld. De voorzitter van de jury is Piet Verhoeve, voormalig CEO van Hangar K, ‘winnovator’, auteur en professor ingenieurswetenschappen aan de UGent. Hij neemt samen met de voorzitter van Textirama, Francis Dejonghe, het roer in handen.

 

Hoewel er tweemaal per jaar een oproep gedaan wordt is de inschrijving het hele jaar geopend. De tweejaarlijkse deadlines zijn 30 oktober en 31 maart. De eerste winnaars worden midden december 2019 bekendgemaakt.Links

www.textiramafoundation.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, textiel, Textirama, financiert, innovatie, textielinnovatie, #TextiramaFoundation, #Textirama

Gerelateerd nieuws
Horrentraining bij Headlam
Het is weer horrentijd! Veel consumenten zijn nu op zoek naar een manier om pollen en insecten buiten te houden. Headlam helpt zijn dealers met de verkoop door het geven van speciale horrentrainingen.
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Zwaartafelen bij Max Verstappen
Tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort dit weekend kreeg Max Verstappen een zeer bijzonder kunstwerk uitgereikt: een handgemaakte tafel van Zwaartafelen.
lees verder
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden