Nieuwe Knoll collecties

Maandag 01 augustus 2022

Knoll toonde recent de nieuwe collecties voor 2022 in samenwerking met toonaangevende hedendaagse talenten. Onder meer ontwerpers Antonio Citterio en Piero Lissoni droegen bij aan de creatieve evolutie.
Nieuwe Knoll collecties
Nieuwe Knoll collecties Nieuwe Knoll collecties Nieuwe Knoll collecties

De zitmeubelfamilie Klismos by Knoll (foto 1) wordt door Italiaanse meubelfabrikant Knoll International aangeboden in een originele combinatie van materialen en dynamische vormen. De zittingen en rugleuningen zijn van natuurlijk katoenen koord, geweven op een eikenhouten structuur. Er is ook een variant met een houten rug, in een natuurlijke kleur of in het zwart. Elegante optionele lederen kussens kunnen op de zitting worden geplaatst voor meer comfort.

 

De nieuwe Table Collection, ontworpen door Antonio Citterio (foto 2) wordt gecompleteerd door een reeks grote en kleine tafels en een console met ruime, zorgvuldig uitgebalanceerde proporties. De geometrische eenvoud gecombineerd met de lineaire vormen van de verschillende rechthoekige of ronde bladen. Het frame van de tafels bestaat uit een minimalistisch metalen structuur. De poten zijn gemaakt van stalen buizen, met een zwarte of metalen afwerking.

 

De Panoramic Sofa (foto 3) is een nieuwe multifunctionele bank met vloeiende lijnen. Panoramische bank onderscheidt zich door zijn vermogen om te transformeren. Hij kan worden ingericht als een chaise longue, een eiland, een bank, een ligbed of ‘gewoon’ een bank. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de drie mobiele rugleuningen. De bekleding is van stof of leer. De kussens ronden de collectie af en bieden momenten van absolute ontspanning. Het collectie omvat ook een symmetrisch bankmodel met een compacter formaat en de Panoramic Low Table, een lage tafel met een rond beton gegoten blad.

 

Knoll breidt zijn aanbod uit met een familie van dressoirs en kasten: Matic Open Storage, Matic Square Storage en Matic Credenzas. De dressoirs en opbergkasten hebben strakke, strakke volumes en materialen van de hoogste kwaliteit: een op de vloer geplaatste opberger met vier laden, een open op de vloer gebaseerde opberger (foto 4) met daarop een verrijdbaar houten dienblad en twee dressoirs met laden. Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuren - groenblauw, antraciet en lichtgrijs – met bladen in grijs, Statuarietto of Marquina-marmer. De open vloereenheid is uitgerust met een elegante schuiflade voor gemakkelijke verplaatsing, in de eiken versie met een natuurlijke afwerking.

 Links

www.knolleurope.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, project, kantoor, meubel, meubelen, kantoormeubel, office, meubelfabrikant, Milaan, Salone del Mobile, IMM, meubelbeurs, Keulen, #knoll, #knollinternational

Gerelateerd nieuws
 
Elfde A-Meubel
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder
 
Nieuwe Belgische galerie
lees verder
Waarom een regendouche?
[Sponsored artikel] - We richten onze badkamer meer en meer in als een volwaardige ontspanningsruimte. Daar past een regendouche, uitgerust met een grote douchekop, zeker bij.
lees verder
Pensioen voor Michael Stiehl
Managing partner bij Rauch Michael Stiehl gaat met pensioen. 31 augustus is zijn laatste dag. Stiehl werkte bijna 23 jaar als algemeen directeur bij het bedrijf.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden