Mondkapjes funest voor omzet

Donderdag 20 augustus 2020

Volgens brancheorganisatie Inretail hebben mondkapjes een dramatisch effect op retailomzetten. Dat zou de invoering van de mondkapjesplicht in aangewezen gebieden in Amsterdam en Rotterdam aantonen.
Mondkapjes funest voor omzet

Volgens Inretail worden omzetdalingen van meer dan 40% gemeld. Bovendien constateren ondernemers met vestigingen in meerdere plaatsen extreme omzetverschillen tussen vestigingen. Waar retailers in andere steden langzaam uit het omzetdal lijken te klimmen, is de situatie in Rotterdam en Amsterdam weer terug op het dramatische niveau van drie maanden geleden.

Jan Meerman van Inretail: 'Het levenswerk van ondernemers dat de stad kleurt en de gemeentekas spekt, wordt te gronde gericht. Dit mogen burgervaders en -moeders niet zo maar laten gebeuren.'

Inretail roept ondernemers dan ook op om direct in overleg met gemeenten te gaan als lokaal het aantal coronabesmettingen toeneemt en om te bekijken of dit ook door goede cijfers onderbouwd wordt. Het plotseling invoeren van confronterende maatregelen zoals in Amsterdam en Rotterdam mag niet meer gebeuren. Ondernemers zijn belanghebbend en hebben recht op betrokkenheid bij beslissingen met grote gevolgen.

Invoering van een mondkapjesplicht is een makkelijk besluit, maar alternatieven moeten meer in de discussie meegenomen worden. De wetenschap discussieert over de effectiviteit van mondkapjes. Het spatscherm is een alternatief dat veel beter werkt in het klantcontact en comfortabeler is.
Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, veiligheid, veiligheidsprotocol, #mondkapjesplicht, #corona, #covid19, #inretail

Gerelateerd nieuws
Veel aanmeldingen Spoga + Gafa
Organisatie Koelnmesse is erg positief over de vooruitzichten voor Spoga + Gafa. Deze beurs staat gepland van 30 mei tot 1 juni 2021 en heeft nu een boekingsstatus van 90%.
lees verder
Ja, de Imm gaat door!
Door de Corona-pandemie worden er veel vragen gesteld of er beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden. Het antwoord is: ja! De Imm Cologne in januari 2021 gaat door!
lees verder
ETC vol met nieuws
De ETC Design Experience is weer van start gegaan. Op maandag 21 en dinsdag 22 september zijn vakbezoekers nog van harte welkom in Culemborg, mits zij zich van tevoren geregistreerd hebben.
lees verder
 
Nidum in Arsenaal
lees verder
Nog kleine week tot Showup
De Brabanthallen zijn op 27 en 28 september het decor voor Showup. De organisatie van de vakbeurs voor woonaccessoires en cadeau-artikelen hoopt natuurlijk dat veel professionals dan ‘op komen dagen’. De exposanten zijn er in ieder geval klaar voor.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden