Kunstwerk op de vloer

Maandag 29 augustus 2022

De nieuwe Desso Canvas collectie werkt als een natuurlijk kunstwerk op de vloer. Deze vloer is hightech gemaakt in verschillende structuren en lagen waardoor een extra dieptewerking ontstaat.
Kunstwerk op de vloer
Kunstwerk op de vloer Kunstwerk op de vloer Kunstwerk op de vloer

De Canvas collectie van het Desso-label van Tarkett bestaat uit twee dessins; de Canvas ‘Weave’ is beschikbaar in acht en de Canvas ‘Botanical’ in vier warme, natuurlijke tinten. Met de uitstraling van een luxe geweven stof creëer je volgens de fabrikant uit Waalwijk met deze vloerbedekking een sfeer van een tijdloos en ingetogen chic karakter.

 

Canvas Weave

De natuur is een inspiratiebron voor dez Canvas Weave collectie (foto 1 en 2) waarbij er gespeeld wordt met verschillende texturen, lagen en organische vormen. Met deze collectie is een kleed op maat in een vorm naar keuze te maken. Het dessin doet denken aan de structuur van textiel, beton en natuursteen en coördineert goed met deze architectonische materialen. Het contrast tussen de donkere en lichtere garens die gebruikt, zijn geeft diepte en een doorleefde look & feel. Deze collectie is volgens Tarkett Cradle to Cradle®, zeer sterk en praktisch in gebruik omdat je er geen vuil op ziet.

 

Warme, neutrale tonen en structuren van zandstranden maken van de Canvas Waeve een strakke, zachte vloer die als vloerkleed of kamerbreed gelegd kan worden, Het tapijt zorgt voor comfort en een optimale akoestiek in de ruimte: de geluiddempende werking van tapijt is een verademing om in te wonen en werken.

Blauw in de slaapkamer heeft een natuurlijke, rustgevende en verkoelende werking. Door een blauwe Canvas Weave vloer kamerbreed te leggen is de zachtheid en ‘verademing’ van dit interieur optimaal. De wat ruwe en robuuste look van het tapijt maakt de vloer natuurlijk en draagt bij aan het gevoel van well-being.

 

Canvas Botanical

De Canvas Botanical collectie (foto 3 en 4) biedt botanische sferen met planten en veel natuurlijke materialen waarbij alles duurzaam is gemaakt. Het grafische patroon bestaat uit grote bladeren van de Monstera plant die in toon-op-toon tinten de vloer ‘bedekken’; illustratief en tijdloos. De collectie past zowel in een modern als in een klassiek interieur en is een natuurlijke sfeermaker die eveneens weer bijdraagt aan een goede akoestiek in de ruimte. Ook deze kan als vloerkleed of kamerbreed tapijt worden toegepast en combineert mooi met hout, beton, rotan en natuursteen. De kleden kunnen organisch gevormd geleverd worden in meerdere vormen op elke gewenst formaat. Groot voordeel is dat de zitkamer of de werkplek op een meer open en natuurlijke wijze optisch gekaderd wordt. Het zijn juist de zachte materialen en organische vormen waardoor de sfeer ‘verzacht’ en het totale interieur natuurlijker wordt en aangenamer aanvoelt.

 

De trendkleur geel uit de collectie geeft het interieur een zonnige en warme uitstraling. In combinatie met zwart, bruin, staal en leemstuc blijft de sfeer stoer en wordt de werkplek een gezellige ruimte voor creativiteit, want geel stimuleert.

 

DessoTarkett is exposant van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.Links

www.dessotarkett.nl
www.dewoonindustrie.nl

Tags

nieuws, interieur, collectie, canvas, natuur, zacht, kleuren, vloerkleed, kamerbreed, tapijt, organisch, cradletocradle, duurzaamheid, hergebruik, formaten, creativiteit, geel, bruin, zwart, licht, bloemen, #dessotarkett, #canvas, #tarkett, #desso, #dwi, #dewoonindustrie

Gerelateerd nieuws
 
Destination Design terug
lees verder
Meubel- en woonretail hekkesluiter
De Nederlandse detailhandel heeft in augustus 1,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 6,0% lager, opnieuw dus stevige inflatie. Non food kromp met 2,5%, maar interieur nog (veel) meer!
lees verder
Overname Novalin door Calcutta
De Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverijmolen van België, heeft de Nederlandse wandbekledingsproducent House of Novalin (Veryfanny) overgenomen.
lees verder
 
Duurzaamheid centraal op Domotex
lees verder
De stille en ongecompliceerde vloer
De laatste jaren zijn 'rigid' vloeren steeds meer in opkomst, waarbij de Meisterdesign.rigid een mooi voorbeeld is van een dergelijke innovatieve vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden