Kunst in Culemborg

Maandag 07 september 2020

Nog even, en dan vindt de ETC Design Experience opnieuw plaats. Van 20 – 22 september kunnen vakbezoekers weer inspiratie opdoen in het showroomcentrum in Culemborg.
Kunst in Culemborg
Kunst in Culemborg Kunst in Culemborg

Eerder meldde wij er verschillende nieuwkomers in ETC Design Center Europe te vinden zijn. Onder meer Holland Haag is nieuw, terwijl Arte zijn showroom flink uitbreidt. Andere exposanten primeurden in het afgelopen half jaar, zoals RL Design en World of Some.

 

RL design van Rinske Laurentius van Raaij (foto 1) staat voor eclectisch design meubilair. Elke product dat de designer ontwerpt heeft een verhaal, een sterk karakter en een functie in het interieur. Een voorbeeld is de dinertafel met robuust houten blad. Deze boomstamtafel wordt gemaakt in Indonesië, uit zorgvuldig geselecteerd en gedroogd hout uit één stuk. Na de kap worden bomen teruggeplaatst. Stand 25 is de plek waar de ontwerpster sinds april te vinden is.

 

Kunst is steeds breder vertegenwoordigd in ETC Design Center Europe, ook middels World of Some. Het koppel Marc Buijs (grafisch ontwerper) en Sophy van Pelt (interieur-ontwerpster) maakt samen paper collage kunstwerken (foto 2). Hiermee benaderen ze op eigenzinnige wijze menselijke vormen, objecten en landschappen. Door gebruik te maken van geknipt en gescheurd stukjes beeldmateriaal van glossy magazines, posters en foto’s en digitaal ‘beautify-en, ontstaan er collages met verschillende lagen. In de gelimiteerde paper collage kunstwerken staan absurdisme en overdrijving centraal. World of Some staat in stand 11b.

 

Zin in nog meer kunst? Op de 1e verdieping is naast het restaurant de Art Lane te vinden. Veel kunstenaars tonen en verkopen hier hun werk. Hier zijn onder meer Albert Potgieter, Alisa Lim a Pi, Grâce Spiegel, Hillywood Art, Jopie Biesters (foto 3), Loominance en Anne van der Heuvel te vinden.

 

Voor het bezoek van de ETC Design Experience is een ticket reserveren noodzakelijk. Zowel voor geregistreerde professionals als bezoekers die voor de eerste keer een bezoek komen brengen.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.etcdesigncenter.nl/etc-design-experience/
www.worldofsome.com
www.rldesign.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, beurs, show, huisshow, evenement, vakbeurs, tentoonstelling, event, meubel, slaap, slapen, nacht,decoratie, accessoires, verlichting, licht, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, interieurtextiel, meubelstoffen, vloer, tapijt, karpet, kleed, schommelstoel, stoel, fauteuil, bank, tradedays, artlane, #etcdesigncenter, #etcexpo, #ETCDesignExperience, #worldofsome, #rldesign, #AlbertPotgieter, #AlisaLimaPi, #GrâceSpiegel, #HillywoodArt, #JopieBiesters, #Loominance, #AnnevanderHeuvel

Gerelateerd nieuws
De bergen in met Rosenthal
Fabrikant van porseleinen tafelwaren- en woonaccessoires Rosenthal breidt zijn serviescollectie Mesh uit met de nieuwe kleur Mountain. Ook is voor het eerst glaswerk toegevoegd aan de collectie.
lees verder
IMM wordt hybride beurs
In september was organisator Koelnmesse nog optimistisch, vakbeurs IMM zou gewoon door gaan in januari 2021. Nu het Corona virus overal weer opleeft krijgt de beurs echter wel een andere vorm. Een hybride beurs, waarbij tentoonstelling en digitaal platform elkaar aanvullen.
lees verder
Meubelbeurs Brussel gaat toch door!
Er komt in 2020 toch nog een Meubelbeurs Brussel: een maand later dan oorspronkelijk gepland wordt het mogelijk de beurs digitaal te bezoeken!
lees verder
Dieptepunt bezoek binnensteden
Dramatische ontwikkelingen naar aanleiding van het angstbeleid van de overheid: volgens Inretail zijn er in de herfstvakantie bijna 50% minder bezoekers geweest in de Nederlandse binnensteden ten opzichte van vorig jaar.
lees verder
Decopool levert vakmensen
Er zijn te weinig installateurs voor zowel vloer- als voor raambekleding en het tekort groeit. Zes ondernemers willen met de oprichting van Decopool bijdragen aan de oplossing: het opleiden van nieuwe vakmensen, in eerste instantie voor het inmeten en monteren van alle soorten raambekleding.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden