Kuchschermen van glas

Dinsdag 19 mei 2020

Nu de brandwerendheid van plexiglas ter discussie is gesteld is de vraag welke kuchschermen wel veilig zijn. Officecity heeft een antwoord.
Kuchschermen van glas

In diverse media is er zorg geuit over de veelgebruikte plexiglas kuchschermen als oplossing om medewerkers 1,5 meter afstand op het werk te kunnen garanderen. Zo werd in het programma Goedemorgen Nederland van WNL werd recent de veiligheid van plexiglas kuchschermen aan de orde gesteld: plexiglas zou niet in alle gevallen brandwerend zijn. Inrichtingselementen mogen volgens het bouwbesluit echter niet bijdragen aan brand.

Gehard veiligheidsglas heeft brandweringscode A1. Dat draagt niet bij aan brand en kan gerust veilig worden gebruikt. Officecity levert daarom een kuchscherm gemaakt van gehard veiligheidsglas. Volgens Bart Stam van de kantoormeubelleverancier uit Haarlem, is dit glas veilig, krasvast en ook nog eens 100% recyclebaar.

In principe kan elke afmeting van 30-180 cm breed en van 30-78cm hoog uit één glasplaat geleverd worden. Maar Officecity heeft een aantal standaard afmetingen gekozen die passen op de meeste bureaus en tafels. Zo kost een scherm van 60x60 cm € 64,00 en 160x60 cm € 99,00 ex. BTW. Bevestigen kan met een houten blokje, tafelvoet, tafelschroef op klem.

Voor elke afmeting is een configuratie te maken om de schermen gemakkelijk naast en tegenover elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld in een L- of U-opstelling. Ook zijn uitsparingen in het scherm mogelijk voor overdracht van documenten.Links

www.officecity.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, project, kantoor, meubel, meubelen, kantoormeubel, office, homeoffice, thuiswerken, corona, meubelfabrikant, roomdivider, scheidingswand, scherm, panelen, kuchscherm, #kuchschermen, #officecity, #coronaproof

Gerelateerd nieuws
Rapport Meubelzaken verschenen
In het Marketingrapport Meubelzaken 2020 staan de resultaten van een onderzoek onder meubelspeciaalzaken in Nederland. Hierin geeft Markdata.nl een overzicht van de ontwikkelingen in de meubeldetailhandel in Nederland.
lees verder
 
Folclore colori
lees verder
Nieuwe topman Riviera Maison
Edo Beukema is begin juni aangesteld als managing director van Rivičra Maison. In deze rol zal hij naast ceo Henk Teunissen verder werken aan de groei en de transformatie naar een omnichannel organisatie.
lees verder
 
Ruik Let's Pause
lees verder
Topjaloezieen van Blister
Het jonge bedrijf Blister Blinds uit Zeewolde levert via haar webshop merkloze maatwerk raamdecoratie, door de huidige drukte in 15 tot 20 dagen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden