Kuchschermen van glas

Dinsdag 19 mei 2020

Nu de brandwerendheid van plexiglas ter discussie is gesteld is de vraag welke kuchschermen wel veilig zijn. Officecity heeft een antwoord.
Kuchschermen van glas

In diverse media is er zorg geuit over de veelgebruikte plexiglas kuchschermen als oplossing om medewerkers 1,5 meter afstand op het werk te kunnen garanderen. Zo werd in het programma Goedemorgen Nederland van WNL werd recent de veiligheid van plexiglas kuchschermen aan de orde gesteld: plexiglas zou niet in alle gevallen brandwerend zijn. Inrichtingselementen mogen volgens het bouwbesluit echter niet bijdragen aan brand.

Gehard veiligheidsglas heeft brandweringscode A1. Dat draagt niet bij aan brand en kan gerust veilig worden gebruikt. Officecity levert daarom een kuchscherm gemaakt van gehard veiligheidsglas. Volgens Bart Stam van de kantoormeubelleverancier uit Haarlem, is dit glas veilig, krasvast en ook nog eens 100% recyclebaar.

In principe kan elke afmeting van 30-180 cm breed en van 30-78cm hoog uit één glasplaat geleverd worden. Maar Officecity heeft een aantal standaard afmetingen gekozen die passen op de meeste bureaus en tafels. Zo kost een scherm van 60x60 cm € 64,00 en 160x60 cm € 99,00 ex. BTW. Bevestigen kan met een houten blokje, tafelvoet, tafelschroef op klem.

Voor elke afmeting is een configuratie te maken om de schermen gemakkelijk naast en tegenover elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld in een L- of U-opstelling. Ook zijn uitsparingen in het scherm mogelijk voor overdracht van documenten.Links

www.officecity.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, project, kantoor, meubel, meubelen, kantoormeubel, office, homeoffice, thuiswerken, corona, meubelfabrikant, roomdivider, scheidingswand, scherm, panelen, kuchscherm, #kuchschermen, #officecity, #coronaproof

Gerelateerd nieuws
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder
 
Montis in sierkussentjes
lees verder
Nieuwe Wallpepper collecties
Het Italiaanse Wallpepper maakt zijn behang in eigen land, op PVC-vrije, ecologische dragers, gemaakt van textielvezels en cellulose. Dit najaar presenteert het bedrijf een scala aan nieuwe collecties, van modern tot fantasierijk.
lees verder
 
Recordomzet voor Jysk
lees verder
Zuiver Banne
Vandaag produceert interieurbedrijf Zuiver officieel een nieuwe 'premium design'-collectie: Banne. De introductiecollectie bevat zes designs van vooraanstaande Nederlandse designers.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden