Tapijt corona-proof?

Maandag 18 mei 2020

Tapijtfabrikant Lano laat weten dat uit studie is gebleken dat de risico's van het verspreiding van het coronavirus via tapijt minimaal is.
Tapijt corona-proof?

Salesmanager Netherlands Cees den Besten (foto; Linkedin) van Lano uit Harelbeke heeft alle communicatie en studies over het Covid-19 virus sinds maart gevolgd. Als algemeen bekend mag inmiddels worden verondersteld dat het coronavirus zich verspreidt van mens op mens via kleine druppeltjes die vrijkomen bij hoesten en niezen. Via deze druppels belandt het virus in de lucht, op voorwerpen en oppervlakken. Wie deze druppels inademt of ze door hun handen in hun mond, neus of ogen krijgt, kan besmet raken met het virus.

Er is geen bewijs dat de besmetting optreedt via de huid. Sommige overheidswebsites zeggen dat het risico van infectie door contact met objecten en oppervlakken bestaat, maar veel kleiner is dan door direct contact met een besmet persoon. In ideale omstandigheden overleeft het virus gemiddeld ongeveer drie uur op gladde oppervlakken en materialen (zoals deurgrepen, leuningen, tafels, enz.). Op absorberend materiaal (zoals karton, papier, textiel, enz.) kan het virus niet gemakkelijk overleven, zo meldt bijvoorbeeld ook het MCH, het Belgische Medisch Centrum voor Huisarten. Het virus is zeer gevoelig voor uitdroging, hitte en zonlicht.

Zoals bekend vangt tapijt stof en houdt fijne allergeendeeltjes vast waardoor ze niet in de lucht drijven en daardoor verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis. De overlevingstijd van het virus op tapijt is het laagst in vergelijking met andere objecten en er is geen bewijs van besmetting door de huid.

Veel belangrijker voor preventie: respecteer de sociale distantiërende maatregelen, was je handen regelmatig en grondig en probeer vooral voorzichtig te zijn om je gezicht zo min mogelijk met je handen aan te raken.Links

www.lano.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, vloer, tapijt, karpet, kleed, kokos, mat, loper, tegel, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #lano, #corona, #covid19

Gerelateerd nieuws
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder
 
One Ground, one world van Parador
lees verder
Italiaanse vloeren
Twee nieuwe tapijt collecties van Interfloor hebben Italiaanse namen. De Piazza werd vorige maand ge´ntroduceerd en begin deze maand de Sienna.
lees verder
Meubelcollectie Mart Visser
Mart Visser presenteert een eigen nieuwe eclectische meubelcollectie in zijn kantoor van 15 september tot 15 november 2020.
lees verder
Verlies voor Headlam
De resultaten in het eerste half jaar van 2020 zijn bijzonder teleurstellend voor de Headlam Group, distributeur van vloerbedekkingen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden