Tapijt corona-proof?

Maandag 18 mei 2020

Tapijtfabrikant Lano laat weten dat uit studie is gebleken dat de risico's van het verspreiding van het coronavirus via tapijt minimaal is.
Tapijt corona-proof?

Salesmanager Netherlands Cees den Besten (foto; Linkedin) van Lano uit Harelbeke heeft alle communicatie en studies over het Covid-19 virus sinds maart gevolgd. Als algemeen bekend mag inmiddels worden verondersteld dat het coronavirus zich verspreidt van mens op mens via kleine druppeltjes die vrijkomen bij hoesten en niezen. Via deze druppels belandt het virus in de lucht, op voorwerpen en oppervlakken. Wie deze druppels inademt of ze door hun handen in hun mond, neus of ogen krijgt, kan besmet raken met het virus.

Er is geen bewijs dat de besmetting optreedt via de huid. Sommige overheidswebsites zeggen dat het risico van infectie door contact met objecten en oppervlakken bestaat, maar veel kleiner is dan door direct contact met een besmet persoon. In ideale omstandigheden overleeft het virus gemiddeld ongeveer drie uur op gladde oppervlakken en materialen (zoals deurgrepen, leuningen, tafels, enz.). Op absorberend materiaal (zoals karton, papier, textiel, enz.) kan het virus niet gemakkelijk overleven, zo meldt bijvoorbeeld ook het MCH, het Belgische Medisch Centrum voor Huisarten. Het virus is zeer gevoelig voor uitdroging, hitte en zonlicht.

Zoals bekend vangt tapijt stof en houdt fijne allergeendeeltjes vast waardoor ze niet in de lucht drijven en daardoor verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis. De overlevingstijd van het virus op tapijt is het laagst in vergelijking met andere objecten en er is geen bewijs van besmetting door de huid.

Veel belangrijker voor preventie: respecteer de sociale distantiërende maatregelen, was je handen regelmatig en grondig en probeer vooral voorzichtig te zijn om je gezicht zo min mogelijk met je handen aan te raken.Links

www.lano.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, vloer, tapijt, karpet, kleed, kokos, mat, loper, tegel, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #lano, #corona, #covid19

Gerelateerd nieuws
Forbo Eurcol breidt uit met DecoDesign
Met DecoDesign introduceert Forbo Eurocol een nieuw designproduct voor vloer en wand. Een innovatieve en decoratieve afwerking, op basis van een watergedragen acrylaatcoating die wordt opgespoten met SprayCoat.
lees verder
 
Daling woonretail april
lees verder
Hennepkarpetten
Hennep is een natuurlijke vezel die al sinds de oudheid in de textielwereld wordt gebruikt. Indikon maakt er karpetten van onder het label Carpet Edition.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriŽntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden