Jubileum Cunera

Maandag 18 mei 2020

Als u vandaag, maandag 18 mei, naar het ETC Design Center gaat, dan kunt u op standnummer zes André Toonen feliciteren met een zeldzaam jubileum: Cunera bestaat 150 jaar!
Jubileum Cunera

Het in Rhenen gevestigde bedrijf Cunera is specialist in de levering van diverse soorten vloerbedekking gemaakt van duurzame materialen als wol, kokos, sisal zeegras en bamboe. Afgelopen vrijdag, 15 mei, zou het 150-jarig bestaan worden gevierd, maar vanwege de coronacrisis gaat dit niet door.

Wel komt Cunera met een primeur: het eerste circulaire tapijt gemaakt van natuurlijk materiaal. Afgelopen jaren was directeur André Toonen druk met de ontwikkeling van dit circulair tapijt en 15 mei zou de introductie van deze wereldprimeur plaatsvinden tijdens de viering van het jubileum.

Cunera werd in 1870 in Rhenen opgericht als bedrijf voor 'het fabriceeren en verkoopen van tapijten en al hetgeen daarmee in betrekking staat.' Vooral met de productie van kokostapijt (foto) was het bedrijf succesvol. Dit werd al voor de Tweede Wereldoorlog tot ver over de grenzen geëxporteerd.

In de jaren zestig kwam er zware concurrentie door de opkomst van synthetisch tapijt en toen het de jaren tachtig economisch minder ging, moest Cunera inkrimpen. Tegelijkertijd bedacht het de slogan 'Wonen op natuur', een verwijzing naar de grondstoffen waarvan het bedrijf gebruik maakt. Daarvan wordt niet alleen kamerbreed tapijt gemaakt, maar ook tegels, lopers, matten en vooral karpetten.

Cunera evolueerde in de loop der jaren van productiebedrijf naar bedrijf dat ontwerpt, ontwikkelt en vermarkt. De basismaterialen worden elders ingekocht en in eigen huis vindt de afwerking plaats. Ook bij de afwerking wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer, jute, katoen en linnen. 'Wij waren al jaren bezig met het begrip duurzaamheid voordat het zoveel aandacht kreeg als nu', zegt Toonen.

Wilt u naar de gebruikelijke Trade Day op maandag in het ETC Design Center Europe in Culemborg, kondig dat in verband met corona dan tevoren even aan (+31 (0)345 - 51 96 46). Het ETC op de Randweg 20 is geopend van 10-17 uur.Links

www.cunera.nl
www.etcdesigncenter.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, kantoor, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, vloer, tapijt, karpet, kleed, kokos, mat, loper, tegel, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, #cunera, #etcdesigncenter, #jubileum

Gerelateerd nieuws
Forbo Eurcol breidt uit met DecoDesign
Met DecoDesign introduceert Forbo Eurocol een nieuw designproduct voor vloer en wand. Een innovatieve en decoratieve afwerking, op basis van een watergedragen acrylaatcoating die wordt opgespoten met SprayCoat.
lees verder
 
Daling woonretail april
lees verder
Hennepkarpetten
Hennep is een natuurlijke vezel die al sinds de oudheid in de textielwereld wordt gebruikt. Indikon maakt er karpetten van onder het label Carpet Edition.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriëntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden