Natuzzi presenteert Deep

Dinsdag 19 mei 2020

Natuzzi werkt in de nieuwe collectie Deep onder meer voor het eerst samen met de Sloveense ontwerper Nika Zupanc. De collectie, die onderdeel uitmaakt van het concept The Circle of Harmony, bestaat uit banken, fauteuils, poef/ tijdschriftenrek, boekenrek, tafel en stoelen, aangevuld met accessoires zoals lampen, spiegels en vloerkleden.
Natuzzi presenteert Deep
Natuzzi presenteert Deep Natuzzi presenteert Deep Natuzzi presenteert Deep

De inspiratie achter Deep is het concept The Circle of Harmony, de rode draad die alle nieuwe producten van Natuzzi verbindt: de cirkel symboliseert de zoektocht naar evenwicht en perfectie. Maar voor het bedrijf is de cirkel ook een plek om schoonheid te verzamelen en te vieren.

 

Aan de collectie (waarvan wij slechts deel kunnen laten zien) werkt Natuzzi met acht verschillende ontwerpers, allemaal met verschillende ontwerpbenaderingen en stijlen. Naast Nika Zupanc zijn dit Claudio Bellini, Mauro Lipparini, Maurizio Manzoni, Paola Navone, Marcantonio en Fabio Novembre. De nieuwe textielcollectie is van de Nederlandse textielinnovatiestudio ByBorre.

 

De Deep-collectie is geïnspireerd op de schoonheid van de Adriatische Zee, die helemaal doorloopt van Slovenië tot het uiterste puntje van Puglia, de regio waar Natuzzi in 1959 werd opgericht. De Wave-bank van Nika Zupanc (1) is een van de belangrijkste stukken in de collectie, dankzij de vormen die lijken op de beweging van de zeegolven en de omhullende welvingen van de rugleuning en kussens die volgens Natuzzi een uitnodigende, intieme ruimte creëren. Wave is verkrijgbaar als een tweezitter, een driezitter en een fauteuil (foto 2), Wave heeft een verhoogde voet en de mat metalen poten in licht goud om de vintage charme te vergroten. Dezelfde afwerking wordt gebruikt voor het metalen profiel dat onder de zitting doorloopt om de vorm te benadrukken. De bijpassende poef (foto 3) is gemaakt van twee halvemaanvormige elementen die kunnen worden samengevoegd met een elegant, centraal, lichtgoud metalen tijdschriftenrek.

 

De accessoires in de collectie maken de totale woonvisie van het merk naar eigen zeggen compleet. De Joy-lampen (foto 4) - die in de vloer, tafel of hangend model worden geleverd - zijn gemaakt van iriserend geschilderd geblazen glas, gedecoreerd met metallic goud en schijnen typisch zacht licht dat lijkt op een avond aan zee in huiselijke ruimtes.

 

De wereldwijde preview van de Circle of Harmony-collectie zal in juni in Shanghai zijn, in de flagship stores van Natuzzi Italia. Op welke (uitgestelde) beurzen Natuzzi verder aanwezig is, is nog onduidelijk.Links

www.natuzzi.com

Tags

Natuzzi, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, nieuws, bank, fauteuil, verlichting, lamp, #deep, #circleofharmony, #natuzzi, #NikaZupanc, #ClaudioBellini, #MauroLipparini, #MaurizioManzoni, #PaolaNavone, #Marcantonio, #FabioNovembre, #Byborre,

Gerelateerd nieuws
Digitale R+T in februari 2021
In juli werd duidelijk dat R+T niet plaatsvindt in 2021, maar verplaatst wordt naar 21–25 februari 2022. Volgend jaar vindt echter wel R+T digital plaats. Met dit hybride evenementformat slaat de vakbeurs voor rolluiken, deuren/poorten en zonweringsystemen nieuwe wegen in.
lees verder
 
Let's Lounge
lees verder
 
No nonsens luxe Loft79
lees verder
Leolux-nieuws op solo huisshow
Meubelfabrikant Leolux heeft veel nieuws in de eigen collectie en die van Evidence en Pode gepresenteerd tijdens een huisshow in Leersum.
lees verder
Italiaanse luxe met gouden randje
Oosterse inspiratie, moderne stijl en Italiaans vakmanschap. De combinatie van dit alles vormt de Melting Light collectie van het Italiaanse meubelfabrikant Turri, ontworpen door Frank Jiang.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden