Kringlooptapijttegels

Vrijdag 22 november 2019

Tarkett gaat met Aquafil een partnerschap aan om commerciŰle tapijttegels in Europa te recyclen.
Kringlooptapijttegels

De recycling is het resultaat van een intensieve samenwerking van tapijtproducent Tarkett en garenproducent Aquafil in de laatste jaren. Na een investering van € 15 miljoen kan het recyclingcentrum van Tarkett nu de twee hoofdzakelijke componenten van tapijttegels – garen en tapijtrug – scheiden, waarbij er volgens de fabrikant uit Waalwijk meer dan 95% garenzuiverheid behouden blijft. Dit niveau van puurheid is essentieel om het garen polyamide 6 (PA6) door Aquafil te laten recyclen en later te transformeren naar geregenereerd Econyl-nylongaren.

Ook de productiecapaciteit van Ecobase-tapijtruggen, speciaal ontworpen voor ontmanteling en sinds 2010 verkrijgbaar, is uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag naar dit product. In totaal is 76% van het PA6-garen in een tapijttegel met Ecobase-tapijtrug recyclebaar, de overige 24% in andere toepassingen (cementindustrie), zo stelt Tarkett. Het recyclen van tapijttegels met Ecobase-ruggen van Econyl-garen zou tot 84% meer CO2-besparing opleveren ten opzichte van verbranding.

Tarkett is al meer dan tien jaar afnemer van PA6- en Econyl-nylongaren van Aquafil onder andere in zijn Desso Airmaster-tapijttegels. Aquafil krijgt eerder gebruikt PA6-garen aangeleverd van Tarkett en verwerkt dit vervolgens tot nieuw geproduceerd Econyl-garen.
Links

www.aquafil.com
www.dessohome.nl
www.dessotarkett.nl
www.tarkett.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, vloer, vloerbedekking, tapijt, tegel, tapijttegel, visgraat, garen, textiel, pvc, lvt, vinyl, architect, recycling, recycle, kringloop, circulair, #tarkett, #desso, #aquafil, #dessohome, #dessotarkett

Gerelateerd nieuws
Forse investering in Gerflor
Cobepa, een investeringsvennootschap van een van de aandeelhouders van bierbrouwer AB InBev, gaat honderden miljoenen euro's investeren in de Franse vinylvloerenproducent Gerflor.
lees verder
IMM Cologne succesvol
Zondag 19 januari eindigde de IMM Cologne. In totaal kwamen er ruim 128.000 bezoekers (inclusief schatting voor de laatste dag) naar de beurs, waarvan circa de helft van buiten Duitsland.
lees verder
Nieuwe meubelwebshop Woonq
Jamani, het fusiebedrijf achter onder meer Dekbed-Discounter, heeft een nieuwe online meubelwinkel geopend: Woonq.
lees verder
 
Nieuwe Mflor 2020-collecties
lees verder
 
Ook nieuwe Interfloor pvc-vloer
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden