Kringlooptapijttegels

Vrijdag 22 november 2019

Tarkett gaat met Aquafil een partnerschap aan om commerciële tapijttegels in Europa te recyclen.
Kringlooptapijttegels

De recycling is het resultaat van een intensieve samenwerking van tapijtproducent Tarkett en garenproducent Aquafil in de laatste jaren. Na een investering van € 15 miljoen kan het recyclingcentrum van Tarkett nu de twee hoofdzakelijke componenten van tapijttegels – garen en tapijtrug – scheiden, waarbij er volgens de fabrikant uit Waalwijk meer dan 95% garenzuiverheid behouden blijft. Dit niveau van puurheid is essentieel om het garen polyamide 6 (PA6) door Aquafil te laten recyclen en later te transformeren naar geregenereerd Econyl-nylongaren.

Ook de productiecapaciteit van Ecobase-tapijtruggen, speciaal ontworpen voor ontmanteling en sinds 2010 verkrijgbaar, is uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag naar dit product. In totaal is 76% van het PA6-garen in een tapijttegel met Ecobase-tapijtrug recyclebaar, de overige 24% in andere toepassingen (cementindustrie), zo stelt Tarkett. Het recyclen van tapijttegels met Ecobase-ruggen van Econyl-garen zou tot 84% meer CO2-besparing opleveren ten opzichte van verbranding.

Tarkett is al meer dan tien jaar afnemer van PA6- en Econyl-nylongaren van Aquafil onder andere in zijn Desso Airmaster-tapijttegels. Aquafil krijgt eerder gebruikt PA6-garen aangeleverd van Tarkett en verwerkt dit vervolgens tot nieuw geproduceerd Econyl-garen.
Links

www.aquafil.com
www.dessohome.nl
www.dessotarkett.nl
www.tarkett.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ziekenhuis, hospitality, vloer, vloerbedekking, tapijt, tegel, tapijttegel, visgraat, garen, textiel, pvc, lvt, vinyl, architect, recycling, recycle, kringloop, circulair, #tarkett, #desso, #aquafil, #dessohome, #dessotarkett

Gerelateerd nieuws
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Geen compensatie woonwinkels
Nederlandse woonwinkels komen niet in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, de noodsteun vanwege corona. Het ministerie maakt zichzelf belachelijk door deze retailers niet als rechtstreeks getroffen te bestempelen.
lees verder
Meister vernieuwt laminaatcollectie
Het laminaat aanbod van Meister wordt volledig vernieuwd en krijgt de naam MeisterDesign.laminate. Dankzij het Aquasafe-systeem (4h) en Aquasafe-systeem + (24h) is het laminaat nu bestendig tegen water en dus geschikt voor vochtige ruimtes.
lees verder
 
DWI vroeger open
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden