Winstdaling en expansie Jysk

Vrijdag 22 november 2019

De Scandinavische woonwinkelketen Jysk had vorig boekjaar haar hoogste omzet ooit. De winst was echter wel lager dan een jaar geleden.
Winstdaling en expansie Jysk

De groep bestaande uit Jysk Nordic, Jysk Franchise en - sinds 1 september - Dänisches Bettenlager realiseerde een totale omzet van € 3,79 miljard, een stijging met 6,3%, zo meldt Retaildetail. Per saldo kwamen er 175 winkels bij, waaronder de eerste in Ierland. In totaal telt de keten nu 2.843 filialen, waarvan 198 van franchisenemers.

Het bedrijfsresultaat daalde met 7,7% naar € 436 miljoen vanwege stijgende loonkosten in Centraal- en Oost-Europa en hogere distributiekosten. Daarnaast investeerde Jysk in IT-infrastructuur en e-commerce en een nieuw distributiecentrum in Bulgarije.

Volgenss ceo Jan Bøgh zal het komende boekjaar voor een groot deel in het teken staan van de fusie tussen de bedrijfsonderdelen Jysk Nordic en Dänisches Bettenlager. Directeur voor België en Nederland is Frank Christant. Jysk maakt onderdeel uit van de Lars Larsen Group.

 Links

www.daenischesbettenlager.de
www.jysk.com
www.jysk.nl
www.larslarsengroup.com

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, bed, matras, slaap, slapen, boxspring, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, formule, discount, budget, #daenischesbettenlager, #ilva, #jysk, #jysk

Gerelateerd nieuws
Nieuwkomers bij Woonindustrie
Van zondag 9 februari tot en met woensdag 12 februari 2020 vindt de jaarlijkse Voorjaarsvakbeurs plaats in De Woonindustrie (DWI). Martien Meiland is te gast op de consumentendag en er zijn verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
IMM Cologne succesvol
Zondag 19 januari eindigde de IMM Cologne. In totaal kwamen er ruim 128.000 bezoekers (inclusief schatting voor de laatste dag) naar de beurs, waarvan circa de helft van buiten Duitsland.
lees verder
Nieuwe meubelwebshop Woonq
Jamani, het fusiebedrijf achter onder meer Dekbed-Discounter, heeft een nieuwe online meubelwinkel geopend: Woonq.
lees verder
Martin Visser in Centraal Museum
Vanaf 14 maart staat de Nederlandse vormgever Martin Visser (1922-2009) centraal in het Centraal Museum in Utrecht. Het is in 2020 zestig jaar geleden dat Visser zijn beroemde slaapbank ontwierp.
lees verder
Nostalgisch Zuiver
Interieurbedrijf Zuiver toonde op vakbeurs IMM zijn nieuwe lente/zomer collectie. Ook het Zuiver merk Dutchbone introduceert dit voorjaar verschillende noviteiten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden