Winstdaling en expansie Jysk

Vrijdag 22 november 2019

De Scandinavische woonwinkelketen Jysk had vorig boekjaar haar hoogste omzet ooit. De winst was echter wel lager dan een jaar geleden.
Winstdaling en expansie Jysk

De groep bestaande uit Jysk Nordic, Jysk Franchise en - sinds 1 september - Dänisches Bettenlager realiseerde een totale omzet van € 3,79 miljard, een stijging met 6,3%, zo meldt Retaildetail. Per saldo kwamen er 175 winkels bij, waaronder de eerste in Ierland. In totaal telt de keten nu 2.843 filialen, waarvan 198 van franchisenemers.

Het bedrijfsresultaat daalde met 7,7% naar € 436 miljoen vanwege stijgende loonkosten in Centraal- en Oost-Europa en hogere distributiekosten. Daarnaast investeerde Jysk in IT-infrastructuur en e-commerce en een nieuw distributiecentrum in Bulgarije.

Volgenss ceo Jan Bøgh zal het komende boekjaar voor een groot deel in het teken staan van de fusie tussen de bedrijfsonderdelen Jysk Nordic en Dänisches Bettenlager. Directeur voor België en Nederland is Frank Christant. Jysk maakt onderdeel uit van de Lars Larsen Group.

 Links

www.daenischesbettenlager.de
www.jysk.com
www.jysk.nl
www.larslarsengroup.com

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, bed, matras, slaap, slapen, boxspring, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, formule, discount, budget, #daenischesbettenlager, #ilva, #jysk, #jysk

Gerelateerd nieuws
 
Najaar bij Mrs.Me
lees verder
Bankroet Recor onafwendbaar
Twee resterende partijen die ge´nteresseerd waren om de in moeilijkheden verkerende meubelfabrikant Recor over te nemen zijn afgehaakt. Daardoor lijkt een faillissement een kwestie van tijd.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden