Interieuromzet corona-Q2 prima

Dinsdag 04 augustus 2020

Hoewel er per branche grote verschillen waren, heeft de Nederlandse detailhandel in totaal 5,9% meer omzet behaald in het tweede kwartaal van 2020, dat sterk beïnvloed is door de coronacrisis. De interieurbranche deed het zelfs beter dan dat.
Interieuromzet corona-Q2 prima
Interieuromzet corona-Q2 prima Interieuromzet corona-Q2 prima

Er waren in het tweede kwartaal grote verschillen in ontwikkeling tussen sectoren. In de foodsector groeide de omzet sterk door onder meer thuisconsumptie als gevolg van de sluiting van de horeca, terwijl in de non-foodsector sterk uiteenlopende ontwikkelingen per saldo leidden tot omzetverlies, zo meldt het Cbs. Het volume, de omzet van de detailhandel gecorrigeerd voor prijsveranderingen, steeg met 3,6%.

De internetomzet van de detailhandel was in het tweede kwartaal maar liefst 54,8% hoger dan een jaar eerder, de hoogste groei ooit gemeten (foto 2). De omzet bij pure webwinkels was 45% hoger, bij multi-channelers zelfs 68%. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de lockdown, waarbij mensen geadviseerd werd thuis te blijven en veel winkels ook een paar weken dicht waren, de internetomzet van de detailhandel omhoog gestuwd.

De coronacrisis heeft ook in de non-foodsector grote invloed gehad op de omzet. In het tweede kwartaal van 2020 zette deze sector 1,6% minder om. Vooral de omzet in de kledingbranche (-29,5%) en schoenenbranche (-25,3%) was fors lager. Maar de doe-het-zelfbranche - waaronder ook keukens en vloeren vallen - (+26,6%), consumentenelektronica (+16,3%), recreatieartikelen (+10,8%) en meubels en woninginrichting (+8,8%) stegen flink (foto 3).

Vooralsnog heeft corona geen gevolg gehad voor het aantal uitgesproken faillissementen in de detailhandel, dat nagenoeg hetzelfde was (bijna 100) in zowel het tweede kwartaal van 2019 als het eerste kwartaal in 2020.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs, #interieuromzet

Gerelateerd nieuws
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder
 
Montis in sierkussentjes
lees verder
Invallen bij leveranciers woonbranche
Afgelopen week deed Autoriteit Consument en Markt (ACM) verschillende invallen in de sector woninginrichting. Verschillende leveranciers worden verdacht van kartelvorming.
lees verder
Nieuwe Wallpepper collecties
Het Italiaanse Wallpepper maakt zijn behang in eigen land, op PVC-vrije, ecologische dragers, gemaakt van textielvezels en cellulose. Dit najaar presenteert het bedrijf een scala aan nieuwe collecties, van modern tot fantasierijk.
lees verder
 
One Ground, one world van Parador
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden