Interieuromzet corona-Q2 prima

Dinsdag 04 augustus 2020

Hoewel er per branche grote verschillen waren, heeft de Nederlandse detailhandel in totaal 5,9% meer omzet behaald in het tweede kwartaal van 2020, dat sterk beïnvloed is door de coronacrisis. De interieurbranche deed het zelfs beter dan dat.
Interieuromzet corona-Q2 prima
Interieuromzet corona-Q2 prima Interieuromzet corona-Q2 prima

Er waren in het tweede kwartaal grote verschillen in ontwikkeling tussen sectoren. In de foodsector groeide de omzet sterk door onder meer thuisconsumptie als gevolg van de sluiting van de horeca, terwijl in de non-foodsector sterk uiteenlopende ontwikkelingen per saldo leidden tot omzetverlies, zo meldt het Cbs. Het volume, de omzet van de detailhandel gecorrigeerd voor prijsveranderingen, steeg met 3,6%.

De internetomzet van de detailhandel was in het tweede kwartaal maar liefst 54,8% hoger dan een jaar eerder, de hoogste groei ooit gemeten (foto 2). De omzet bij pure webwinkels was 45% hoger, bij multi-channelers zelfs 68%. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de lockdown, waarbij mensen geadviseerd werd thuis te blijven en veel winkels ook een paar weken dicht waren, de internetomzet van de detailhandel omhoog gestuwd.

De coronacrisis heeft ook in de non-foodsector grote invloed gehad op de omzet. In het tweede kwartaal van 2020 zette deze sector 1,6% minder om. Vooral de omzet in de kledingbranche (-29,5%) en schoenenbranche (-25,3%) was fors lager. Maar de doe-het-zelfbranche - waaronder ook keukens en vloeren vallen - (+26,6%), consumentenelektronica (+16,3%), recreatieartikelen (+10,8%) en meubels en woninginrichting (+8,8%) stegen flink (foto 3).

Vooralsnog heeft corona geen gevolg gehad voor het aantal uitgesproken faillissementen in de detailhandel, dat nagenoeg hetzelfde was (bijna 100) in zowel het tweede kwartaal van 2019 als het eerste kwartaal in 2020.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs, #interieuromzet

Gerelateerd nieuws
Artelux gaat voor Luxury Living
Het stadse hotelleven staat centraal in Luxury Living van Artelux, een aanvulling op de collectie van het merk van Hunter Douglas dochter Artex.
lees verder
Veel aanmeldingen Spoga + Gafa
Organisatie Koelnmesse is erg positief over de vooruitzichten voor Spoga + Gafa. Deze beurs staat gepland van 30 mei tot 1 juni 2021 en heeft nu een boekingsstatus van 90%.
lees verder
 
Violetta terug in Nederland
lees verder
Ja, de Imm gaat door!
Door de Corona-pandemie worden er veel vragen gesteld of er beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden. Het antwoord is: ja! De Imm Cologne in januari 2021 gaat door!
lees verder
Suite702 helemaal up-to-date
Suite702, de Nederlandse leverancier van bed- en badlinnen, breidt zijn collectie beddengoed uit met vijf nieuwe kleuren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden