Polipol koopt Oschmann

Maandag 03 augustus 2020

Met de overname van alle verkoop- en marketingrechten van Oschmann Comfort Betten is Polipol ook in bedden gestapt.
Polipol koopt Oschmann

Foto bed Anniva (website Oschmann)

Na het starten van een insolventieprocedure bij Oschmann heeft meubelfabrikant Polipol uit Diepenau na onderhandelingen met de curator vorige week de comfortbeddenfirma uit Coburg overgenomen, zo meldt Möbelmarkt. Daarnaast neemt de Polipol-bedrijvengroep ook Living Furniture Europe (LFE) in Sulęcin in Polen over, waar ongeveer 150 medewerkers werken. De productie van Oschmann-bedden wordt hier onder nieuw management voortgezet.

Algemeen directeur en oprichter van de Polipol Gerd Hemmerling stelt dat het de bedoeling is om de productie te moderniseren en daardoor effectiever en (leverings)betrouwbaarder te maken.

Vanaf 1 januari 2021 wordt het bedrijf administratief samengevoegd met Polipol. Het managementteam, bestaande uit Oschmann en Schardt, en de buitendienst blijven in dienst. Marc Greve wordt de nieuwe directeur van Oschmann Comfort Betten. Hij streeft er naar om binnen een paar jaar weer op het marktvolume van Oschmann in 2018 (circa € 60 miljoen omzet per jaar) te zitten en dat dan geleidelijk uit te breiden. In september zullen nieuwe collecties gepresenteerd worden tijdens een huisshow in Diepenau.
Links

www.oschmann-betten.de
www.polipol.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, sanering, herstructurering, doorstart, overname, bed, ledikant, matras, boxsping, slaap, joint venture, acquisitie, koop, #livingfurnitureeurope, #lfe, #oschmann, #polipol, #oschmannbetten, #polipol

Gerelateerd nieuws
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder
 
Montis in sierkussentjes
lees verder
Vakdagen DWI in volle gang
De Vakdagen in DWI (De Woonindustrie) zijn in volle gang. De vele slaapexposanten waren goed gemutst en hadden veel te melden. Op dinsdag 15 september en op 21 en 22 september zijn vakbezoekers nog welkom in Nieuwegein.
lees verder
 
Recordomzet voor Jysk
lees verder
Zuiver Banne
Vandaag produceert interieurbedrijf Zuiver officieel een nieuwe 'premium design'-collectie: Banne. De introductiecollectie bevat zes designs van vooraanstaande Nederlandse designers.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden