Recor deels gered

Dinsdag 04 augustus 2020

De kleinzonen van oprichter Corthouts nemen een deel van de meubelfabrikant Recor in Hasselt over en verhuizen het bedrijf naar Genk.
Recor deels gered

Adrien en Charles Corthouts zijn de kleinzonen van de in 2016 op 90-jarige leeftijd overleden Recor-oprichter René (foto; website Recor) en de zonen van ex-ceo Philippe. Zij nemen een deel over van meubelfabrikant Recor, dat al ruim 70 jaar bestaat.

Recor kreeg een paar maanden geleden via een WCO-procedure vier maanden tijd om op zoek te gaan naar een oplossing voor de problemen. Voor het deel van de zitmeubelen bracht het overnamebod van Adrien en Charles Corthouts uitkomst. De productie van de zitmeubelen verhuist van Hasselt naar de site van Recor Bedding in Genk, zo meldt Made in Limburg. Hierdoor zouden in ieder geval 50 van de 215 banen gered worden.

Ceo Peter Sarasyn stelt dat er met een aantal andere serieuze potentiële kandidaten nog wordt gesproken over de overname van de overige activiteiten, wat deze maand waarschijnlijk duidelijk wordt. Behalve Recor in Hasselt beschikt de groep nog over Recor Bedding in Genk en productiefaciliteiten in Centraal-Europa.
Links

www.recor.be
www.recor-group.com
www.sofa-bed-company.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, meubel, kindermeubel, bed, slaap, slapen, ledikant, boxspring, fauteuil, bank, zitmeubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, opschorting, surseance, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, overname, overnemen, kopen, koop, redden, acquisitie, #recor, #recorgroup, #sofabedcompany, #sofabed

Gerelateerd nieuws
Veel aanmeldingen Spoga + Gafa
Organisatie Koelnmesse is erg positief over de vooruitzichten voor Spoga + Gafa. Deze beurs staat gepland van 30 mei tot 1 juni 2021 en heeft nu een boekingsstatus van 90%.
lees verder
 
Violetta terug in Nederland
lees verder
Ja, de Imm gaat door!
Door de Corona-pandemie worden er veel vragen gesteld of er beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden. Het antwoord is: ja! De Imm Cologne in januari 2021 gaat door!
lees verder
Suite702 helemaal up-to-date
Suite702, de Nederlandse leverancier van bed- en badlinnen, breidt zijn collectie beddengoed uit met vijf nieuwe kleuren.
lees verder
 
Nidum in Arsenaal
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden